Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prvi put se pamti

19.05.2011. 22:00
Prvi put se pamti


Nakon sjajnog rezultata izborenog u uzrastu nada, osvojene bronce na završnici Kupa, Vaterpolo klub Zadar 1952 ovog je tjedna nastavio s nizanjem uspjeha u mlađim kategorijama. Ovaj put u glavnoj su ulozi bili mlađi juniori kluba s Višnjika, koji su u šestom kolu Kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske s 11:6 nadigrali vršnjake iz splitskog Mornara. Iz dubrovačke ili zagrebačke perspektive zasigurno se ne bi radilo o velikoj novosti, no riječ je o prvom slavlju Zadrana u srazu sa splitskom momčadi, prvom računamo li sve natjecateljske kategorije.
– Prvi put u klupskoj povijesti uspjeli smo nadigrati Mornar. Ovaj nas rezultat posebno veseli jer je splitska momčad poznata po najkvalitetnijem radu s mlađim uzrastima i redoviti je osvajač titula na državnim natjecanjima. Pokazali smo da smo na dobrom putu da sustignemo etablirane vaterpolske centre te se nadam da se na ovom nećemo zaustaviti. Nismo se uspjeli plasirati na završnicu Kupa za mlađe juniore, no nakon pobjede nad trećeplasiranim sastavom vjerujem da u kvalifikacijama za PH možemo dalje dogurati – zadovoljan je Dražen Ažić, trener mlađih juniora Zadra.
Njegovi su izabranici u utorak svladali favorita kvalifikacija, a dan ranije na Višnjiku je kapitulaciju potpisao i makarski Galeb.
– Nismo najbolje odradili utakmicu s Galebom, koji je objektivno slabiji od Splićana, no znali smo da ne možemo dva dana za redom imati loš dan. U utorak smo se predstavili u puno boljem izdanju, a da smo bili koncentriraniji, mogli smo pobijediti i s većom razlikom. Ipak, pobjeda protiv Mornara u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje, što je najvažnije – poručio je Adžić.


 ZADAR 1952 – GALEB MR 11:6


(3:0, 1:2, 4:4, 3:0)
ZADAR 1952: Ladiš, Pinčić, Jurlina 1, Ivančev, Šunjo, Santini 1, V. Torić 1, Šarić, Jačan, N. Torić 4, Černe 2, Lakoš 2. Trener: Dražen Adžić.
GALEB MR: Gregurić, Ivandić, Stanić, Kuzmanić 1, Radalj, Morović, Vujčić, L. Bućan 4, Rajčević 1, K. Bućan, Roso, Roglić. Trener: Branimir Bućan.




 ZADAR 1952 – MORNAR BS 11:7


(3:1, 5:2, 1:2, 2:2)
ZADAR 1952: Ladiš, Pinčić, Jurlina 1, Ivančev, Šunjo, Santini, Šimsl, V. Torić 1, Šarić 3, Jačan, N. Torić 3, Černe 2, Lakoš 1. Trener: Dražen Adžić.
MORNAR BS: Ivković, Zović 1, Kartelo 1, Lemešić, Pejković 2, Ljubo, Biuk, Štambuk 1, Dužević, Banjan, Radić 1, Burić 1, Vrdoljak, Lozina. Trener: Vili Mladinić.