Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tko se boji plavca još?

19.05.2011. 22:00
Tko se boji plavca još?


Četrdesetak polaznika virskog Dječjeg vrtića “Smješko” na čelu s ravnateljicom Jagodom Radović te virskim kontakt policajcem Ivom Begonjom, jučer su posjetili Odjel za prometnu preventivu zadarske Prve policijske postaje. Virski mališani u Zadar su stigli Liburnijim autobusom, a u pratnji su bile odgojiteljice Majda Maračić, Marija Lipovac, Ivana Bašić i Iva Mustać, te spremačica Danica Vučetić. Goste s otoka Vira ljubazno je primio i na dva sata ugostio tim policijskih djelatnika, policijska službenica postaje Prometne policije i osoba zadužena za prometnu preventivu Silvija Gulan, njezina kolegica Ivana Marić te Franko Lilić.
– Najmlađim Viranima i njihovim odgojiteljicama prezentirali smo ustroj policijske uprave to jest prometnu policijsku postaju, interventnu i krim policiju… Riječ je, kako bismo mi kazali, o policijskom kosturu koji obuhvaća osnove primjerene njihovoj životnoj dobi, kaže Silvija Gulan.
Budući da se djeca svakodnevno u velikoj mjeri kreću ulicama i prometnicama prezentiran im je način kretanja te naglašeno na što posebno u takvim slučajevima moraju pripaziti.
– Djecu učimo da je policija ta koja je tu da pomogne i da se oni ne boje naših djelatnika, nego da im se obrate kad god trebaju pomoć, ističe Gulan.
Ravnateljica prof. Jagoda Radović također nije krila zadovoljstvo ovom edukativnom akcijom.
– Zahvaljujem čelnim ljudima Uprave Prve postaje Zadar i njihovim ljubaznim djelatnicima koji su nam u ovom nezaboravnom izletu bili domaćini. Djeca su vidjela i čula zaista puno toga što će im koristiti u svakodnevnom životu. Moram pohvaliti našeg kontakt policajca Ivu Begonju, koji je posebno drag našim mališanima. I nama je cilj da djeca još dublje upoznaju policiju. Strah koji danas djeca osjećaju prema policajcima je zaista neosnovan i on prvenstveno proizlazi iz gledanja raznih neprimjerenih filmova i serija na televiziji. Vjerujem da ćemo imati još ovakvih susreta, rekla je ravnateljica “Smješka” Jagoda Radović.