Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U Rijeci možemo osvojiti bod

19.05.2011. 22:00
U Rijeci možemo osvojiti bod


Pa gdje to ima da će se tek mjesec dana nakon završetka prvenstva znati konačan odgovor drugoligaša oko ulaska u Prvu ligu. U svakom slučaju znamo da bi nas bod doveo u sigurnu zonu i zato ćemo na Kantridi dati sve od sebe da to i ostvarimo – kazao je Bajlo


Ostalo je još jedno kolo do kraja natjecateljske sezone 2010./11. u Prvoj HNL. Zadrane još očekuje gostovanje na Kantridi. U prvoligašu sa Stanova su svjesni da još uvijek nisu matematički riješili pitanje ostanka u prvoligaškom društvu, pa se s punom ozbiljnošću spremaju za gostovanje kod Rijeke. Remi s Dinamom u posljednjem kolu, kao i prethodni vrlo dobri rezultati, dali su dodatno samopouzdanje trupama Dalibora Zebića.
– Stvarno smo dobro odigrali protiv Dinama i mogu čestitati svim igračima na toj partiji. Ali i na prethodnim utakmicama tijekom proljetnog dijela prvenstva – kazivao je jučer Josip Bajlo, direktor i predsjednik Zadra.
– Smatram da smo mogli pobijediti prvaka, ali nismo imali dovoljno sreće, ili ako hoćete koncentracije u završnicama akcija. Vasilja su centimetri dijelili od gola kada je pogodio vratnicu, a Mršić je mogao puno bolje reagirati kada se našao oči u oči s Kelavom. Ne treba zaboraviti da je Sammir imao 100-postotnu prigodu, pa smo mogli doživjeti i poraz.
Bajlo je apostrofirao neke stvari iz te utakmice s Dinamom.
– Zadovoljan sam što smo tijekom svih 90 minuta imali konstantnost. Nismo igrali na valove i dopuštali suparniku da nas razbije u pojedinim dijelovima utakmice. Modri su jako željeli te bodove, ali smo ih mi našom igrom onemogućili u njihovom naumu.
Svjestan je da Zadar još uvijek nije matematički osigurao ostanak u prvoligaškom društvu.
– Što se tiče posljednje tri pozicije na ljestvici mislim da bi se samo čudo moglo dogoditi pa da na kraju mi budemo 14. Međutim, ja se bojim jedne druge varijante, a to je odustajanje svih drugoligaša od ulaska u Prvu ligu čime bi se najvjerojatnije išlo na Ligu 12. Činjenica je da se kod nas nikada ništa ne zna, što nije normalno. Pa gdje to ima da će se tek mjesec dana nakon završetka prvenstva znati konačan odgovor drugoligaša oko ulaska u Prvu ligu. U svakom slučaju znamo da bi nas bod doveo u sigurnu zonu i zato ćemo na Kantridi dati sve od sebe da to i ostvarimo.
Rijeka se sigurno neće složiti s time.
– Mislim da Riječani nemaju više nekog velikog imperativa jer ne mogu ni gore ni dolje iz sredine ljestvice. Uostalom smatram da imamo i kvalitetu za pariranje Riječanima pa su sva tri znaka prognoze u optjecaju. Najvažnije je zaustaviti Štroka koji je njihov motor. Mislim da Antonini Čulina, barem po mojim informacijama, neće igrati zbog nastupa za reprezentaciju U-19. Želimo sve dvojbe oko ostanka riješiti već ove subote – odriješit je bio Bajlo.