Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadrani vode hrvatsku reprezentaciju

19.05.2011. 22:00
Zadrani vode hrvatsku reprezentaciju


Na širem popisu reprezentacije naći će se i četiri igrača Zadra: Luka Ukalović, Mario Baljak, Branislav Bogdanović i Hrvoje Marinović


Nakon što su mlađi juniori obavili svoje “zadatke” na Svjetskom momčadskom kuglačkom prvenstvu u Sarajevu, danas kreću “velike face”. Službenim otvorenjem i uvodnim dvobojima kreće i seniorski dio turnira na kojemu će i hrvatska reprezentacija hvatati svoju šansu da izbori što bolji plasman.
– Spremni smo. Odlično smo trenirali, a odradili smo i tri pripremne utakmice. Dva vikenda priprema odradili smo ovdje u Zadru, a i jučer smo se ponovo okupili u Mocirama, odradili trening i danas krećemo – kazao je Šime Mijolović, trener Zadra, izbornik ženske i kondicijski trener muške reprezentacije.
– Ma svi smo mi ovdje u istom timu i svi surađujemo. Ništa to nije čudno – objašnjava Mijolović svoju funkciju.
Hrvatska reprezentacija je u te tri pripremne utakmice ostvarila dvije pobjede i jedan poraz. Slovake su dobili, a sa Slovencima su imali omjer 1:1, jednu pobjedu i jedan poraz. Inače na širem popisu reprezentacije naći će se i četiri igrača Zadra, Luka Ukalović, Mario Baljak, Branislav Bogdanović i Hrvoje Marinović.
– Za pretpostaviti je da će se Ukalović, Baljak i Bogdanović naći među prvom osmoricom koji će u konačnici nastupiti. Šanse ima i Marinović, ali sve će se znati u subotu.
Inače, iako prvenstvo počinje danas, svoj prvi nastup Hrvati će imati sutra i to protiv domaćina, reprezentacije BIH. Ako uspješno prođu prvi dio kvalifikacija, Hrvatska će izboriti plasman u četvrtfinale.
– Vjerujem da muška reprzentacija može stići do četvrtfinala, a onda je sve moguće. Izrazito važno će biti samo otvaranje. Očekujem dobar nastup i pobjedu protiv domaćina – dodaje Mijolović. Sam seniorski dio prvenstva će trajati sedam dana, a za iduću subotu je planirano proglašenje pobjednika.