Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bilić najavio čistku u Gradskoj upravi, Kalmeta pobjedu u prvom krugu

Autor: Marija Knežević

19.05.2013. 22:00
Bilić najavio čistku u Gradskoj upravi, Kalmeta pobjedu u prvom krugu

Foto: Zvonko KUCELIN



Ivo Bilić, kandidat za gradonačelnika koalicije SDP-HNS-DSU-HSLS-HSZ glasovao je u 10 sati ujutro u školi u Diklu. Istaknuo je kako je veliki optimist i otkrio svoje prve korake po izboru na čelo grada.
– Prva promjena će biti relativno slabo vidljiva, a to će biti čist početak. Pod tim mislim na reformu Gradske uprave i europeizaciju gradske vlasti, kazao je Bilić i dodao kako nakon “čistke” u Gradskoj upravi pruzima brigu o programima rada, razvoja i zapošljavanja.
– Danas je prevažan izborni dan za naš Zadar. Volio bih i želio veliku izlaznost poput ove u Diklu. Ovo je moralni građanski izazov i ja sam optimist, kazao je Bilić odgovaravši na pitanje o mogućem drugom izbornom krugu.
U isto to vrijeme na drugom kraju grada, u Arbanasima, glasovali su Božidar Kalmeta i Stipe Zrilić. Kandidat za gradonačelnika HDZ-a i koalicijskih partnera HSP-a, AS-a i HSU-a Kalmeta, poput njegovog najvećeg rivala u ovim izborima, iskazao je veliki optimizam po pitanju rezultata izbora.
– Danas je divan dan, a ja ću pobijediti u prvom krugu, kazao je samouvjereno Kalmeta novinarima ispred prostorija Mjesnog odbora Arbanasi. Dodao je i kako nema strategiju za drugi krug izbora jer misli da ga neće ni biti.
Na istom glasačkom mjestu glasovala je i predsjednica gradskog SDP-a Ingrid Antičević-Marinović.