Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Iz konobe ukraden kotao za pečenje rakije star 100 godina!

Autor: Minja Gugić

19.05.2013. 22:00
Iz konobe ukraden kotao za pečenje rakije star 100 godina!

Foto: Velimir BRKIĆ



Osim što su džepari operirali po Kalelargi i Supernovoj i krali novčanike, bez kotla za pečenje rakije ostao je 59-godišnjak iz Ražanca, koji je zaboravio zaključati konobu


I ovoga vikenda u zapisniku PU zadarske nije  izostalo niz  provala i krađa, a kako se približava ljeto lopovi postaju sve aktivniji. Provaljuje se i krade na sve strane, a žrtve postaju u većini slučajeva turisti  koji su vrlo često i neoprezni. No, neoprezni su i naši ljudi pa je tako tijekom noći s petka na subotu u mjestu Mandre na otoku Pagu provaljeno u podrum obiteljske kuće u izgradnji. Ukradeno je više raznog, ostavljenog elektro-materijala i dvije udarne bušilice.  U ovom je slučaju šteta  od nekoliko tisuća kuna nanesena jednom građevinskom poduzeću iz  Siska koji je na kući izvodio radove.
Usred bijela dana u subotu u Šibenskoj ulici na Bilom brigu u Zadru,  netko policiji za sada nepoznat, provalio je u stan u vlasništvu 69-godišnjaka. Ukradena mu je zlatnina vrijedna nekoliko tisuća kuna, a na  Kalelargi nepoznati drski džepar je iz torbice 24-godišnjakinje uspio  ukrasti novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Policiji je jučer prijavila krađu od par stotina kuna. Subotnja špica, gužva na Kalelargi i po  dućanima, koštala je i 38-godišnju Zadranku kojoj je u trgovini iz torbice  ukraden novčanik. Opet je u pitanju par stotina kuna, ali sve osobne isprave. Raj za džepare su trgovački centri, a osobito Supernova u ulici Akcije Maslenica gdje je naša 35-godišnja sugrađanka također, ostala bez  torbice i novčanika.
Tijekom noći s petka na subotu u mjestu Škabrnja provaljeno je u Osnovnu školu “Vladimir Nazor”. Međutim, ništa nije ukradeno već je samo pričinjena šteta od provale na vratima koja se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Iste noći na adresi Gaženičke ceste u Zadru provaljeno je  i u skladište jednog poduzeća, a ukradeno je više komada sabirnica visokog napona težine oko tisuću kilograma. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.
Ukrali brodicu u Kalima pa ju privezali u Zadru
 I u mjestu Kali na otoku Ugljanu pod okriljem mraka s petka na subotu, iz mjesne lučice nestala je brodica dužine šest i pol metara u vlasništvu tvrtke koja se bavi uzgojem ribe. No, u subotu tijekom dana brodica je pronađena privezana uz Liburnsku obalu u Zadru. Nakon što su  je pregledali, zaposlenici tvrtke su ustvrdili kako je zbog nestručnog rukovanja došlo do puknuća bloka motora čime je pričinjena materijalna  šteta od oko 100 tisuća kuna.
Zadarskim je policajcima proteklog vikenda prijavljeno i kako je najvjerojatnije tijekom proteklih nekoliko dana na Biogradskoj cesti u Zadru, provaljeno i u skladište poduzeća odakle je nestalo više komada automobilskih akumulatora marke “Topla” vrijednih sveukupno par tisuća  kuna.
U Ražancu je nepoznati počinitelj iz nezaključane konobe 59-godišnjeg mještanina odnio bakreni kotao za pečenje rakije zapremine 300  litara sa željeznim ložištem, star oko 100 godina s originalnim bakrenim  cijevima te oko 50 kg prokromskog lanca za privez brodova. Materijalna  šteta iznosi više tisuća kuna.