Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kalmeta blizu pobjede u prvom krugu

Autor: Velimir Brkić

19.05.2013. 22:00
Kalmeta blizu pobjede u prvom krugu

Foto: Zvonko KUCELIN



Prema neslužbenim rezultatima HDZ i koalicijski partneri su kao i očekivano odnijeli pobjedu na listama za Županijsku skupštinu, za župana Stipe Zrilić uvjerljivo vodi, a većina je osvojena i u većini gradova bi općina


Veselje u zadarskom HDZ-u  nakon prispjelih rezultata sinoć  oko 23 sata. Božidar Kalmeta je uvjeren u pobjedu, ima preko 50. posto.  Hadezeovce je posebno razveselilo što uvjerljivo vode za Županijsko vijeće, Stipe Zrilić je novi-stari župan, dok u zadarskom Gradskom vijeću  neslužbeno imaju 16 od 31 vijećnika.
– Pobjedit ćemo u velikoj većini gradova i općina, rekao je Kalmeta u  stožeru HDZ-a i koalicijskih parnera u Medulićevoj ulici u Zadru.
Atmosfera je svakim trenutkom sve veselija, a u stožer u sve većem  broju pristižu članovi i simpatizeri stanaka..
– Hvala biračima što su izašli i što su pokazali tko će i kako voditi Zadar  i županiju. Već sada možemo reći da smo odnijeli pobjedu za župana u  prvom krugu, a u velikoj većini za Županijsku skupštinu.
–  Nadmoćno vodim u Zadru, u gradu vodimo gotovo u svim mjesnim  odborima. Vjerujem da neće biti potrebe za koalicijama, dakako s nezavisnim listama nećemo koalirati. Poručujem građanima da ćemo nuditi  dobre programe koje će Gradsko vijeće prepoznati bez obzira na sastav  voditi ćemo politiku za Zadar, govori  Kalmeta.
Prema dosad obrađenim rezultatima HDZ i koalicijski partneri odnijeli su pobjedu u Arbanasima, Dračevcu, Brodarici,  Jazinama 1 i 2, Petrićima, Poluotoku, Plovaniji, Kožinu, Crnome, Crvenim kućama, Smiljevcu, Maslini, Vidikovcu, sve osim Voštarnice i Višnjika.
Prema neslužbenim rezultatima HDZ i koalicijski partneri su kao i  očekivano odnijeli pobjedu na listama za Županijsku skupštinu, župana,  gradonačelnika u Biogradu na Moru, Benkovcu, Ninu te načelnika u  Lišanima, Posedarju, Poličniku, Preku, Zemuniku, Sukošanu, Bibinjama,  Vrsima, Novigradu, Jasenicama i Starigradu.
U Privlaci u drugom krugu su Boris Glavan (HDZ) i nezavisni Nenad  Begonja, u Stankovcima Željko Baradić (HDZ) osvojio je 49,85 posto a  nezavisni Ivan Bulat 25 posto glasova, za pobjedu u prvom krugu Baradiću je nedostajalo tek tri (3) glasa.
Drugi krug je i u Pakoštanima, jedan od najdugovječnijih načelnika u  Hrvatskoj Milivoj Kurtov (HDZ) “ukrstit će koplja” sa Matkom  Miočevom (HNS).