Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nadbiskup nagradio najuspješnije ministrante

Autor: Velimir Brkić

19.05.2013. 22:00
Nadbiskup  nagradio  najuspješnije  ministrante

Foto: Velimir BRKIĆ



Godišnji susret ministranata Zadarske nadbiskupije, održan u svetištu sv. Nediljice u Vrani, okupio je oko 250 ministranata predvođenih svojim župnicima.
Susret je započeo Službom riječi koju je predvodio pročelnik Povjerenstva za duhovna zvanja i ministrante mr. don Stanislaw Wielinski, koji je kazao da je ministrantska zajednica ures oltara.
U svetištu uređenom poput zelenog parka, s bujnim maslinikom, velikim travnatim površinama, svetačkim kipovima i oltarom na otvorenom, svetištu u koje prve nedjelje u srpnju, za blagdan sv. Nediljice, hodočaste tisuće vjernika, ministranti su sudjelovali u kvizu i sportskim igrama: malom nogometu, povlačenju konopa, stolnom tenisu i boćanju.
Nakon što je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na zadarskoj Belafuži udijelio svetu potvrdu 114 krizmanika, u svetište u Vrani stigao je i nadbiskup mons. Želimir Puljić, koji je najuspješnijim ministrantima i ekipama udijelio povelje, knjige i medalje.
– Isus Krist je izvor našega života i svega onog što trebamo u životu, stoga, rekao je nadbiskup, radujte se u služenju Njemu i u pomoći vašim svećenicima.
A kroz molitvu, razgovore, sportska natjecanja i euharistiju ministranti su imali prigodu družiti se i razgovarati sa sjemeništarcima i svećenicima te razmišljati o duhovnom pozivu. Na kraju susreta, prigodom podjele priznanja, neki su upitani ministranti izrazili želju postati svećenicima.
Ministranti su bili iz 22 župe: Sv. Filip i Jakov, Sukošan, Gorica, Galovac, Biograd (sv. Stošija, sv. Ivan), Radovin, Kistanje, Perušić, Pag, Smilčić, Vir, Veli Iž, Ražanac, Privlaka, Diklo, Kožino, Ploče, Zadar (sv. Ante, Kraljica mira, sv. Josip) i Vrana, te Nadbiskupsko sjemenište Zmajević.