Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

MUP će sufinacirati raskrižje kod Čistoće sa 750 tisuća kuna

19.05.2016. 22:00
MUP će  sufinacirati  raskrižje kod  Čistoće sa 750  tisuća kuna


– Na jesen očekujemo kako ćemo početi s rekonstrukcijom. Predviđeno je na tom raskrižju kod Čistoće napraviti rotor, a sukladno s rekonstrukcijom raskrižja, rekonstruirala bi se i Ulica Stjepana Radića, rekao je Darko Kasap
Putem programa Sigurnosti na cestama Ministarstva unutarnjih poslova Grad Zadar nominirao je za rekonstrukciju dva raskrižja,  ono kod Marine i drugo neposredno pokraj tvrtke Čistoća.
Za rekonstrukciju raskrižja kod Marine sredstva nisu odobrena, ali će  MUP sufinancirati rekonstrukciju raskrižja kod Čistoće, i to sa 750 tisuća  kuna.
– Na jesen očekujemo kako ćemo početi s rekonstrukcijom. Predviđeno je na tom raskrižju napraviti rotor, a sukladno s rekonstrukcijom  raskrižja, rekonstruirala bi se i Ulica Stjepana Radića, rekao je Darko Kasap, gradski pročelnik, pojasnivši kako su oba raskrižja nominirana za  rekonstrukciju temeljem broja prometnih nesreća.
Iako raskrižju kod Marine nisu odobrena sredstva, u Gradu Zadru za  njegovu rekonstrukciju predvidjeli su inicijalna sredstva u gradskom  proračunu kako bi se, ovisno o financijskim mogućnostima, s radovima  na ovom dijelu započelo.
Uskoro bi se trebalo krenuti i s rekonstrukcijom raskrižja Ulice Josipa  bana Jelačića i Andrije Hebranga, a Kasap najavljuje kako također na jesen započinje i dugo očekivana rekonstrukcija Puta Stanova. U više navrata upravo je ova ulica isticana opasnom jer u blizni škole, nema nogostupa, pa je opasna za djecu, ali i bicikliste, tim više kada istovremeno  nailaze automobili iz oba smjera. No, u njezinu rekonstrukciju nije se  moglo krenuti dok nisu riješeni imovinskopravni odnosi.
A upravo se na njihovo rješavanje još uvijek čeka i u Ulici Borka Šarlije  Kese, Bihaćkoj ulici, kako bi se završila njezina rekonstrukcija, no kada  će se sporovi okončati, nije poznato.
– Krajem godine očekuje se početak radova na spajanju Ulice Benka  Benkovića s Putem Nina. To je veliki zahvat, vrijedan 4,5 milijuna kuna, a  zahtjev dozvole za projekt trebali smo uskladiti sa zahtjevom Odvodnje,  pojasnio je Kasap.