Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Orgulje će zasvirati za desetak dana

19.05.2016. 22:00


– Nije ovo prekasno jer još nije glavna turistička sezona. Bit će one gotove za desetak dana. Moglo se, naravno, i ranije, ali bio je javni natječaj pa javna nabava pa rok žalbe… Mislili smo remont napraviti sljedeće godine, ali procjene stručnjaka kažu da ga svakako treba napraviti ove godine, istaknuo je Kalmeta
Gradonačelnik Kalmeta jučer je novinarima komentirao i  kasno počinjanje radova na remontu Morskih orgulja koji bi trebali trajati mjesec dana, a započeli su prije koji dan iako je sezona u punom zamahu.
– Nije ovo prekasno jer još nije glavna turistička sezona. Bit će one gotove za desetak dana. Moglo se, naravno, i ranije, ali bio je javni natječaj  pa javna nabava pa rok žalbe… A zadnji put radili smo remont prije tri  godine i mislili smo novi napraviti sljedeće godine, ali procjene stručnjaka kažu da remont svakako treba napraviti ove godine, istaknuo je zadarski gradonačelnik.
Pozdrav Suncu također treba remont. O tome Kalmeta kaže:
– To je malo veći problem. Tamo, čini mi se, treba sve promijeniti, a da  bi se to napravilo mi moramo naći adekvatne stručnjake i tu smo u problemu. Ma kako god to sad zvučalo nevjerojatno, procjene su da bi to  koštalo nekoliko milijuna kuna. To moramo napraviti, ove godine ne, ali  sljedeće godine sigurno. Što se tiče rive, imamo projekt njene statičke rekonstrukcije. Čekamo konzervatore da nam daju svoje uvjete pred raspisivanje natječaja za arhitektonsko urbanističko rješenje uvale Jazine, a  nakon toga će se krenuti u rekonstrukciju svega skupa, kad budemo  točno znali što tamo struka, a onda i Zadrani hoće. To je proces koji traje  duže nego što treba, ali nije sve do nas. Za tržnicu smo dobili rješenje i  raspisali natječaj, imat će potpuno novi izgled, a ovo čekamo. Kad zovemo konzervatore kažu da nemaju ljudi ili sredstava i tako vam je to u  našoj lijepoj domovini, a moglo je biti sve skupa brže.
Remont orgulja Grad će stajati 220.000 kuna.