17 °C
Online izdanje
Srijeda, 28.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kultura
RSS feed
Današnji broj
Kultura
Povratak
Prvog dana festivala prikazano sedam filmova
Piše: Ante Rogić
Foto: Vedran SITNICA

Četvrti studentski etnografski filmski festival otvoren je jučer u Studentskom klubu Božo Lerotić. Prvog dana festivala prikazano je sedam filmova, a danas je na programu još sedam.

Uz večernje projekcije u poslijepodnevnim satima zainteresirani mogu čuti zanimljiva predavanja renomiranih predavača. Cilj ovog međunarodnog studentskog etnografskog filmskog festivala jest otkrivanje novih dimenzija etnografskog istraživanja i prezentacije društvene stvarnosti kroz upotrebu vizualnih medija. Festival organizira Anteopop,  platforma za promociju etnologije i antropologije.

- Svake godine festival sve više raste, a imamo i sve više publike, što je jako dobar pokazatelj. Kroz dva dana imamo predavanja stručnjaka, a održat će se i predstavljanje časopisa Vizantrop, na koje nam dolazi Relja Pekić sa Sveučilišta u Beogradu, kako bi nam predstavio nove dosege studentskog angažmana u području vizualne antropologije i filma. Također imamo i izložbu amaterskih radova Ivane Cunjac i Sanjina Patalića. Time smo htjeli motivirati studente da vide koliko je malo potrebno znanja, truda i upornosti da se napravi jedna dobra stvar, kazala je Nina Vigan, jedna od organizatorica Festivala ističući kako su otvoreni za različite teme jer im je cilj educirati i inspirirati publiku.

Vigan ističe kako su teme predavanja različite, slobodnog izbora, a filmovi im dolaze s raznih strana svijeta. Teme filmova su također različite, od suvremenih, do čisto etnografskih. U svakom slučaju tko ima želju pogledati organizatori navode kako su pripremili za svakoga ponešto.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr