17 °C
Online izdanje
Srijeda, 24.svibnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Kultura
RSS feed
Današnji broj
Kultura
Povratak
Prvog dana festivala prikazano sedam filmova
Piše: Ante Rogić
Foto: Vedran SITNICA

Četvrti studentski etnografski filmski festival otvoren je jučer u Studentskom klubu Božo Lerotić. Prvog dana festivala prikazano je sedam filmova, a danas je na programu još sedam.

Uz večernje projekcije u poslijepodnevnim satima zainteresirani mogu čuti zanimljiva predavanja renomiranih predavača. Cilj ovog međunarodnog studentskog etnografskog filmskog festivala jest otkrivanje novih dimenzija etnografskog istraživanja i prezentacije društvene stvarnosti kroz upotrebu vizualnih medija. Festival organizira Anteopop,  platforma za promociju etnologije i antropologije.

- Svake godine festival sve više raste, a imamo i sve više publike, što je jako dobar pokazatelj. Kroz dva dana imamo predavanja stručnjaka, a održat će se i predstavljanje časopisa Vizantrop, na koje nam dolazi Relja Pekić sa Sveučilišta u Beogradu, kako bi nam predstavio nove dosege studentskog angažmana u području vizualne antropologije i filma. Također imamo i izložbu amaterskih radova Ivane Cunjac i Sanjina Patalića. Time smo htjeli motivirati studente da vide koliko je malo potrebno znanja, truda i upornosti da se napravi jedna dobra stvar, kazala je Nina Vigan, jedna od organizatorica Festivala ističući kako su otvoreni za različite teme jer im je cilj educirati i inspirirati publiku.

Vigan ističe kako su teme predavanja različite, slobodnog izbora, a filmovi im dolaze s raznih strana svijeta. Teme filmova su također različite, od suvremenih, do čisto etnografskih. U svakom slučaju tko ima želju pogledati organizatori navode kako su pripremili za svakoga ponešto.

Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr