Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Smanjena suspenzija na četiri godine

Autor: Minja Gugić

19.06.2009. 22:00
Smanjena suspenzija na četiri godine


Sapunica u kojoj glavnu ulogu posljednjih nekoliko godina ima poznati zadarski odvjetnik Marko Marinović, poznat i kao suprug SDP-ove saborske zastupnice Ingrid Antičević-Marinović, nastavljena je jučer izricanjem još jedne nepravomoćne presude Disciplinskog suda Hrvatske odvjetničke komore kojom mu je smanjena kazna s devet na četiri godine zabrane obavljanja odvjetničkog posla.
Taj mu je sud, naime, već dva puta izricao devetogodišnju zabranu pružanja odvjetničkih usluga, ali je Viši disciplinski sud HOK-a zbog proceduralnih grešaka ukidao presude.
Marinović se ni ovaj put nije pojavio kao ni na prethodna dva ročišta pa mu se sudilo u odsutnosti, a nije se pojavio ni na izricanju presude.
I Marinović i disciplinski tužitelj mogu se sada opet žaliti i na ovu treću presudu, pa se dakle pravosudna “sapunica” oko Marka Marinovića, prema svemu sudeći, i dalje nastavlja.
Podsjećamo, Marinovića je Odvjetničkoj komori prije više od tri godine prijavila Ana Magaš zbog odavanja odvjetničke tajne. Njoj se tada sudilo za ubojstvo supruga, a Marinović je nakon otkazivanja njezine punomoći izjavio da je obmanjivao javnost, da je “išao do same granice dozvoljenog” te da Magaševa nije bila žrtva, kakvom ju je u javnosti i sam prikazivao.
Inače, od dana suspenzije odvjetnik Marinović se potpuno povukao iz javnog života. Uglavnom boravi u svojoj rodnoj kući u mjestu Smilčić pokraj Zadra i vrlo ga se rijetko može vidjeti u gradu, a i njegov je mobitel u pravilu nedostupan, što je i jučer bio slučaj.