Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Aktualni “zatvorski humor” Zuhre i Enisa

19.06.2011. 22:00
Aktualni “zatvorski humor” Zuhre i Enisa


Samo dan nakon  što je Urban “novom energijom i optimizmom” natjerao  svoje fanove da Arsenal pretvore u mjesto dobre zabave,  tamo smo doživjeli nešto posve drugo. Predstava, ne nužno  kazališna, koju smo imali prilike u subotu navečer vidjeti u  Arsenalu do danas je u proteklih nekoliko godina izvedena više od 26 puta i to ne  samo u Hrvatskoj, već i u susjednoj nam Bosni i Hercegovini.
Radi se o predstavi “Od E do  Z” u kojoj su glavne zvijezde i  (jedini) glumci Zlatan Zuhrić  Zuhra i Enis Bešlagić. Ova  predstava puni kazališta, klubove ili otvorene pozornice u  kojima se izvodi, a izuzetak  nije bio ni zadarski Arsenal.  Predstava je od samog početka  izvođenja izazvala veliki interes medija i publike, a to su joj  svakako osigurali činjenica da  se radi o britkom domaćem  humoru i dvojici glumaca/voditelja koji godinama putem  televizije i kazališta nasmijavaju publiku.
Radnja se zbiva ni manje ni  više nego u zatvorskoj ćeliji.  Enis i Zuhra su uhićeni, jedan  zbog “napada” na američkog  predsjednika, a drugi zbog imitiranja Carle del Ponte. Dosta  im je svega i dolaze na ideju da  po izlasku iz zatvora opljačkaju banku, a u ćeliji razrađuju  precizan plan pljačke.
Stolovi u Arsenalu bili su  puni nasmijanih lica, a sudeći  po broju okupljenih i po prijašnjih iskustvima sa stand up  nastupima, Arsenal se pokazao vrlo prikladnim mjestom  za “izvođenje” humora.