Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Danas se otvara raskrižje Domovinske i Splitske

19.06.2012. 22:00
Danas se otvara raskrižje Domovinske i Splitske


Nakon mjesec dana radova, danas se za promet otvara križanje Ulice Domovinskog rata i Splitske ulice. Kako je rekao dogradonačelnik Darko Kasap, nakon jučerašnjeg tehničkog pregleda križanja i eventualnog uklanjanja nedostataka, danas križanje treba biti pušteno u promet.
– Križanje će tijekom turističke sezone funkcionirati kao do sad, a nakon 15. rujna se ponovno zatvara i tad će se urediti moderno semaforsko raskrižje s lijevim skretačima iz svih pravaca. Tijekom sezone ostaje zatvoren dio Ulice Domovinskog rata od križanja sa Splitskom ulicom do Puta Stanova, rekao je Kasap.
Ovi radovi su samo nastavak izgradnje kolektora visokih zona grada Zadra, koje financiraju Svjetska banka, Hrvatske vode i Grad Zadar, a paralelno s tim Grad uređuje i ostalu infrastrukturu, nogostupe, biciklističke staze i prometnice u ulicama kojima kolektor prolazi.
Četvrta faza izgradnje kolektora, koja se odnosi na Ulicu Domovinskog rata od križanja s Ulicom Nikole Tesle sve do Puta Stanova, stoji 4,6 milijuna kuna, a uređenje prometnica i infrastrukture duž te ulice, što uključuje dva kružna toka i jedno semaforsko raskrižje, stoji oko 5 milijuna kuna.