Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Od danas otvoren rotor kod Mazija kuća

19.06.2012. 22:00
Od danas otvoren rotor kod Mazija kuća


Obećanje Županijske uprave za ceste u Zadru i njezinog ravnatelja Mile Fabijana na početku gradnje rotora na iznimno frekventnom križanju kod Mazija kuća na kojemu se križaju dvije županijske ceste Ž607 Ražanac-Poljica-Bokanjac-Zadar i Ž6011 Nin-Žerava-Briševo-Murvica, kako će rotor biti izgrađen u roku od mjesec dana ovog se puta u potpunosti obistinilo.
To je obradovalo mještane Mazija kuća, a posebno vozače s područja Nina, Zadra i Paga te susjednih općina Poličnik, Ražanac, Vrsi i drugih koji svakodnevno koriste spomenute prometnice. Rotor su izgradili radnici građevinske tvrtke ¨Sarađen¨ iz Stankovaca u skladu sa Zakonom o cestogradnji RH, a službeno će biti pušten u promet uz prigodan program danas u 13 sati.
Kako nam je rekao dugogodišnji vatrogasac Željko Jurlina čija se obiteljska kuća nalazi neposredno uz navedeno križanje, ovaj posao je trebalo još puno prije izvesti čime bi se spriječile brojne prometne nesreće koje su se događale u ljetnim mjesecima kada križanjem prometuje velik broj automobila inozemnih gostiju u smjeru otoka Vira, Privlake, Nina, TN Zaton.
– Vjerujemo kako ćemo puštanjem rotora u promet konačno ja i moja obitelj mirnije spavati. Jer do sada u više slučajeva mi smo bili ti koji su ozlijeđenima u prometnim nezgodama pružali pomoć, kaže Jurlina.