Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U ambulantu u Gaženici dosad upisano 440 pacijenata

Autor: Andrina Luić

19.06.2013. 22:00
U ambulantu u Gaženici dosad upisano 440 pacijenata

Foto: Zvonko KUCELIN



Pacijenti koji su se dosad javili uglavnom su starije životne dobi, ali ima i mladih i srednje generacije. Ovo je područje prilično prometno izolirano pa je i logično da su najveći interes u startu pokazali stariji kojima je teško putovati u grad, kazala je dr. Bator


Cijelo desetljeće bilo je potrebno da Mjesni odbor Gaženica u djelo provede ideju o otvaranju prve ordinacije obiteljske medicine na svome području.
– Za početak rada najprije je trebalo pribaviti suglasnost ministra zdravlja za formiranje novog liječničkog tima, pa za zapošljavanje liječnika, medicinske sestre, pa se formiralo povjerenstvo koje je izašlo na teren…. Da skratim, puno, puno papirologije dok smo stigli do faze u kojoj smo počeli prikupljati pacijente. Ali, najvažnije je da smo ispunili ono što smo zacrtali i ordinacija dr. Ivane Bator sada je spremna za rad, rekla je na otvaranju gaženičke ordinacije Renata Bek, ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije.
Svedeno na brojke, u uređenje ordinacije na adresi Palih boraca 2 uloženo je 188.247,66 kuna, a u prikupljanju novca ravnopravno su sudjelovali Grad Zadar, Županija i županijski Dom zdravlja.
Ravnateljica Bek pozvala je lokalno stanovništvo Gaženice, Ploče i Dračevca da se i dalje upisuju i koriste blagodati ordinacije u susjedstvu, a dr. Zvonimir Vrančić, dogradonačelnik Zadra, dodao je kako su odoljeli svim izazovima prekomplicirane procedure oko otvaranja, čemu su vjerojatno “kumovali” i nedavni lokalni izbori.
– Ali bolje je da tu temu preskočimo i uživamo u činjenici da stanovnici šireg područja Gaženice više neće morati odlaziti u grad kako bi ostvarili primarnu zdravstvenu skrb, naglasio je.
U ordinaciju dr. Ivane Bator, koja će po rasporedu raditi u prijepodnevnim i poslijepodnevnim smjenama, dosad se upisalo 440 pacijenata, ali mlada liječnica, kojoj je ovo prvo stalno zaposlenje jer je od 2009. radila na zamjenama u Zadru, nada se i vjeruje da ambulanta neće imati problema s upisom.
– Pacijenti koji su se dosad javili uglavnom su starije životne dobi, ali ima i mladih i srednje generacije. Ovo je područje prilično prometno izolirano, pa je i logično da su najveći interes u startu pokazali stariji kojima je teško putovati u grad, kazala je dr. Bator i naglasila da je ordinacija prostrana, kompletno opremljena te da će pacijenti u njoj moći dobiti kvalitetnu i pravodobnu skrb.