Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nadin zavijen u crno, s 2,17 promila usmrtio majku dvoje djece

19.06.2017. 22:00
Nadin zavijen u crno, s 2,17 promila usmrtio majku dvoje djece


Vozačica iz Nadina (38), smrtno je stradala u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 17 sati na županijskoj cesti između Benkovca i Raštevića. U sudaru su sudjelovala tri vozila, a policijskim očevidom koji je obavljen u suradnji s glavnim Županijskim odvjetnikom u Zadru, Goranom Troskotom, utvrđeno je kako je nesreću skrivio 31-godišnji vozač iz Preloga, koji je upravljao peugeotom s lažnim zagrebačkim tablicama, prebrzo i pod utjecajem od 2,17 promila alkohola.
– Vozač (31) je upravljajući peugeotom s nepripadajućim registracijskim pločicama te pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom, iz smjera Biljane Donje, u smjeru Benkovca, prednjim dijelom automobila naletio na zadnji dio peugeota (ZD), koji se kretao u istom smjeru, a kojim je upravljala 38-godišnja vozačica. Od siline udara, peugeot (ZD) je preašo na suprotni kolnički trak i frontalno se sudario s toyotom (ZD), kojom je iz suprotnog smjera upravljala 59-godišnja vozačica, izvijestila je Nikolina Bačić iz PU zadarske dodajući kaku su u ovoj prometnoj nesreći dvije osobe teško i tri lakše ozlijeđene. Teško je ozlijeđena vozačica toyote (59) i njezina 53-godišnja suputnica, a lakše vozač koji je izazvao prometnu nesreću i dvoje djece iz peugeota, kojim je upravljala smrtno stradala žena, njihova majka.
– Kriminalističko istraživanje je u tijeku, istaknuli su jučer u PU zadarskoj gdje je vozač doveden odmah nakon prometne nesreće. U poslijeponevnim satima prepraćen je u Županijsko državno odvjetništvo, a potom i sudu istrage Županijskog suda u Zadru. Tužiteljstvo je za vozača predložilo istražni zatvor zbog težine kaznenog djela, a neslužbeno doznajemo i kako već ima niz prometnih prekršaja.