Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zabavom protiv sportskog imperativa

Autor: Andrija Prović

19.07.2010. 22:00
Zabavom protiv sportskog imperativa


Ekipe Brazila i Hrvatskih svjetskih igara jučer su ujutro otvorile rukometni dio Hrvatskih svjetskih igara. Gotovo tropski uvjeti u Mocirama više su odgovarali timu HSI koji je s uvjerljivih 45:18 nadigrao simpatične “folksdojčerice” iz zemlje sambe i karnevala, no sudeći po atmosferi na parketu, dobru zabavu i uživanje u igri rukometašice su ionako pretpostavile rezultatu.
Već od uvodnih minuta dao se naslutiti konačan ishod dvoboja. Ekipa HSI lakoćom je punila mrežu gošći koje su teško dolazile do prilika, ipak, kada bi pokoja lopta pronašla put do protivničke mreže, Brazilke su svoje pohode proslavljale kao da se radilo o pobjedničkim golovima na najvećim svjetskim smotrama. Takav pristup, naravno, privukao je i nemali broj posjetitelja Mocira koji su zdušno pozdravljali svaki potez. A jesu li zabile djevojke u plavim, ili pak one u žutim dresovima, nije bilo važno.
– Ovdje smo prvenstveno zbog druženja. Volio bih da pobijedi HSI budući da u njihovom sastavu igraju i naše djevojke, ali to nam nije primarno. Uživamo, ne opterećujući se rezultatom – kaže Goran Strniša, koordinator nizozemske reprezentacije koji je došao dati podršku svojim sportašicama.
Publiku se posebno zabavljala u završnici susreta kada se vratarka HSI pod svaku cijenu odlučila upisati u strijelce. Ostavivši nebranjenu mrežu naša se junakinja u dva navrata hrabro zaputila na liniju sedam metara. Pucala – i oba puta promašila. Ništa zato, i dalje je umjesto na svojoj, ostala na protivničkoj strani.
– Evo me, dodaj – vikala je pogledavajući prema suigračici s loptom.
I opet joj, nažalost, nije uspjelo, a Brazilke su novonastalu situaciju iskoristile za smanjivanje zaostatka.
Ipak, uspjela je u nečemu drugom – pokazati kako se uživa u sportu. Uz druženje i povezivanje Hrvata diljem svijeta, jednom od glavnih ciljeva Igara.