Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bez Zadra i novca za prošli festival nismo mogli više napraviti

19.07.2011. 22:00
Bez Zadra i novca za prošli festival nismo mogli više napraviti


Neki su jednostavno odustali od zadarskog festivala jer to nije ni Forum ni Trg Pet bunara, a i stižu informacije o nepodmirenom dugovanju zadarskog festivala 2010. godine, rekao je Bucić


Zadarski festival zabavne glazbe Kukljica 2011. ove godine ide u promijenjenom terminu, 27. i 28. srpnja. Prve dalmatinske večeri nastupit će 20 izvođača, a druge završne pop rock večeri 23 izvođača. Ove godine dolaze i dobitnici Grand prixa za 2010. godinu grupa Magazin, čija je pjesma Kemija bila najizvođenija protekle i ove godine, a uz njih, revijalno će nastupiti i Maja Blagdan koja je i rodom s Kukljice, najavljeno je na današnjoj novinskoj konferenciji u Kneževoj palači.
Izvođači otišli u Split i Šibenik
Od renomiranijih izvođača ove godine organizator festivala Damir Bucić najavio je Lea, Mladena Burnać i klapu Sol, dodajući kako puno izvođača koje su očekivali za ovu godinu nije došlo.
– Neki su išli na splitski festival, neki su otišli na šibensku Šansonu, a neki su jednostavno odustali od zadarskog festivala zbog samog mjesta održavanja. Jer, ipak to na kraju nije bio niti Forum, niti Trg Pet bunara, koje za ovu godinu nismo mogli dobiti. S druge strane, do izvođača dolaze i informacije o nepodmirenom dugovanju zadarskog festivala 2010. godine koji još uvijek nije u cijelosti zatvoren. Pod svim tim financijskim i društvenim pritiscima u godini takvoj kakva je organizirali smo ovogodišnji zadarski festival najbolje što smo mogli, osigurali smo najbolje što smo mogli i koliko smo mogli. Ne odustajemo od festivala, on će ići i dalje, kazao je Bucić, dodajući kako je za ovu godinu financijska konstrukcija više manje posložena.
Opstanak u Kukljici
– Cilj nam nije ići još dublje prema dolje, već zatvoriti i neke stvari od prošle godine, zaključio je.
Vesna Benić, suorganizatorica i voditeljica festivala istaknula je kako su nastojali uložiti maksimalan trud i energiju kako bi se festival održao.
– Svi skupa se trebamo potruditi kako bi se on održao. Jer, Split ima festival, Šibenik ima festival, tu su i Melodije Istre i Kvarnera… Svugdje su festivali i svrha održavanja ovog festivala, bez obzira na lokaciju u Kukljici, jest da on opstane.
Uz natjecatelje, festival će ove godine ugostiti dvije plesne skupine iz Preka i Zadra, te jednu modnu reviju torbi i šešira. Sveukupno u prodaju će biti pušteno po tisuću ulaznica za svaku festivalsku večer. Cijena ulaznica će u pretprodaji iznositi 40 kuna, dok će na sam dan održavanja koštati 50 kuna. Mogu se kupiti na prodajnim mjestima TZ Preko, TZ Kali, TZ Kuljica te u Zadru u turističkoj agenciji Aquarius. Početak održavanja programa bit će u 21 sat, a građani Zadra koji se idućeg tjedna upute prema Kukljici imat će osigurane trajektne linije, kako za dolazak, tako i za povratak.