Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Danas kraj trakavice oko Maritima – Virani preuzimaju kamp

19.07.2011. 22:00
Danas kraj trakavice oko Maritima – Virani preuzimaju kamp


Sklopili smo ugovor s novim koncesionarima. Riječ je o tvrtki “Dalmacija turizam” i njezinim vlasnicima Adrijanu i Robertu Kapoviću s otoka Vira. S njima smo potpisali ugovor na osam godina i to za 115.000 eura godišnje, uz 3-postotno godišnje povećanje osnovice – Dalibor Glavan Mudre


Trakavica zvana autokamp Mostina, veličine 400 smještajnih jedinica, nad kojim polaže vlasništvo privlačka Poljoprivredna zadruga, a koji je u proteklih 13 godina radio pod nazivom “Maritime” u vlasništvu njemačkog državljanina ujedno koncesionara Helmuta Petermaera iz Münchena, konačno će danas biti riješena.
Naime, odlukom Općinskog suda u Zadru i sutkinje Jasne Baričević, danas s početkom u 9 sati ovršni sudac Vjekoslav Mitrović uz nazočnost policije, direktora PZ-a Privlaka Dalibora Glavana Mudre i njegovih suradnika te mještana Privlake, službeno će izvršiti ovršni predmet protuovrhe čime će se ovaj turistički objekt nakon godine i sedam mjeseci sporenja između njegovog vlasnika PZ-a i koncesionara Petermaera, konačno vratiti u posjed izvornom vlasniku. Ovim činom koji se s nestrpljenjem prvenstveno očekuje među 40-ak djelatnika zadruge, jer im je navedeni kamp izvor života, mještanima Privlake kao i ovdašnjim brojnim vlasnicima ugostiteljsko-turističkih objekata čija je djelatnost usko vezana za rad kampa, vrata ovog još uvijek jednog od najvećih gospodarskih objekata u Privlaci bit će konačno otvorena za prihvat brojnih domaćih i stranih gostiju.
– Uložili smo maksimalne napore i konačno je pravnim putem zadovoljena pravda. Bivša tvrtka “Odmor-jahte & i ostalo” koju je u hrvatskoj registrirao bivši koncesionar Helmut Petermaer i njegov pomoćnik Marcelo Merkel, nisu željeli uz sva naša nastojanja ni pod koju cijenu pristati na nove uvjete premda je ugovor o koncesiji istekao još prvog siječnja 2010. godine. U međuvremenu mi smo u skladu sa zakonom te uz pravno tumačenje Ministarstva turizma Republike Hrvatske, prvog ožujka ove godine sklopili ugovor s novim koncesionarima. Riječ je o tvrtki “Dalmacija turizam” i njezinim vlasnicima Adrijanu i Robertu Kapoviću s otoka Vira. S njima smo potpisali ugovor na osam godina i to za 115.000 eura godišnje, uz 3-postotno godišnje povećanje osnovice. Kapovići su nam odmah u obliku osnovice na račun PZ-a uplatili 50.000 kuna. Dosadašnji koncesionari su nam godišnje plaćali oko 60.000 eura te se pitam tko ne bi u skladu sa zakonom prihvatio navedenu novu ponudu, pita se zadovoljno direktor PZ-a Dalibor Glavan Mudre te dodaje kako će već večeras oko 18 sati vrata kampa službeno biti otvorena jer za odmor u objektu vlada veliki interes, pogotovo među stranom klijentelom. Na kraju direktor Glavan nam je obznanio još jednu vijest ne tako manje važnu. Po njoj PZ Privlaka je nakon dugogodišnjeg sporenja s Općinom Privlaka oko prostora bivšeg Doma kulture, konačno odlukom suda postala vlasnikom i tog za njih vrijednog prostora.