Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hrabro protiv Lučkog

19.07.2011. 22:00
Hrabro protiv Lučkog


U prvih šest kola imamo tek dva domaćinstva što znači da je za nas raspored vrlo težak. Moramo pokazati da u Kranjčevićevoj možemo čak i do pobjede, iako ni bod ne bi bio loš – kazao je Surać


Bliži se petak, dan kada će Zadrani na gostovanju u Kranjčevićevoj protiv Lučkog krenuti u novu prvoligašku sezonu. Sve je do ovoga tjedna izgledalo bajno na Stanovima, a onda je sve šokirala vijest da Ante Puljić više neće nositi dres Zadra. Novi ugovor nije potpisao, a napustio je i stan u Zadru, pa je izvjesno da su Zadrani ostali bez jednog od stožernih igrača za sljedeću sezonu.
– Po mom mišljenju Puljićev potez je bio vrlo nekorektan. Ostaviti momčad na cjedilu sedam dana prije početka prvenstva i to na ovakav način nije primjereno – kazivao je jučer ujutro Jakov Surać, kapetan momčadi sa Stanova.
– Nitko mu ne bi rekao niti riječi da je na početku priprema došao i rekao da odlazi, da neće potpisati novi ugovor. On je dao obećanje da ostaje i da će produžiti ugovor. Puljić je u Zadru imao podršku svih, od suigrača do uprave. Istrpili smo ga u ovih pet sezona puno puta i klub je podmetao leđa kada njegove utakmice i polusezone nisu bile na zavidnom nivou. Prošlu sezonu je odigrao odlično i bio jedan od naših stožernih igrača. Uostalom, dovoljno govori i da je moj zamjenik, a kapetanska traka ipak nešto znači. A dokapetani ne odlaze na takav način.
Koliko je ovaj Puljićev čin utjecao na atmosferu u klubu, posebice u momčadi?
– Nećemo nikoga zavaravati, puno je utjecao na atmosferu. Kada tako kvalitetan igrač napusti momčad sedam dana prije početka sezone, onda se to mora osjetiti. Uopstalom ostali smo na tri igrača u obrani što je realno premalo. Morat ćemo potražiti još jednog igrača, a znam da klub već uvelike radi na tome. Siguran sam da će Con, Jonjić i Bilen kvalitetno odraditi svoj posao u obrani i vjerujem da u konačnici Puljićev potez neće negativno djelovati na nas.
Utakmica s Lučkim je blizu, već u petak Zadar će istrčati na travnjaku Kranjčevićeve.
– Mislim da bi to mogla biti vrlo nervozna utakmica. Naši domaćini su novi prvoligaši i sigurno pucaju od želje da u novo prvenstvo startaju pobjedom. S druge strane i mi smo željni dokazivanja, i to onoga da nam se više ne ponavljaju sezone kada redovito gubimo na gostovanjima. Svi vrlo dobro znamo što znači u sezonu ući pobjedom, ili barem s remijem. U prvih šest kola imamo tek dva domaćinstva što znači da je za nas raspored vrlo težak. Moramo odigrati hrabro od prve minute i pokazati da u Kranjčevićevoj možemo čak i do pobjede, iako ni bod ne bi bio loš – kazao je na kraju razgovora Jakov Surać.