Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Maritime opet Mostina

19.07.2011. 22:00
Maritime opet Mostina


Kako je ranije najavljeno, jutros je u Privlaci provedena protuovrha, čijim je kojom je poznati privlački autokamp Mostina, odnosno ¨Maritime¨,  vraćen u ruke njegovog izvornog vlasnika, privlačke Poljioprivredne zadruge.
Ovrhu ili ponovnu predaju kampa privlačkim zadrugarima proveo je ovrhovoditelj Županijskog suda u Zadru ovršni sudac Vjekoslav Mitrović. Tom činu pored policijskih djelatnika te djelatnika zaštitarske službe nazočili su još direktor PZ-a Privlaka Dalibor Glavan Mudre i zaposlenici zadruge, dvojica odvjetnika Dan Marinović – zastupnika PZ-a Privlaka i Andrej Korljan, zastupnik dvojice novih koncesionara Adrijana i Roberta Kapovića, vlasnika tvrtke ¨Dalmacija turizam¨, vatrogasaci te brojnih okupljeni mještani.  Bivši koncesionar Helmut Petermaer, vlasnik tvrtke ¨Odmor-jahte & i ostalo¨ i njegov pomoćnik Marcelo Merkel, kao ni njihov odvjetnik nisu pojavili na licu mjesta u vrijeme a ni nakon provođenja čina protuovrhe.
Direktor PZ-a Dalibor Glavan Mudre bio je jutros najsretniji.
-Agonija koja je trajala tri i pol mjeseca sada je ovim činom konačno skinuta s dnevnog reda. Mi smo zbog situacije u koju smo dovedeni neodgovornim ponašanjem bivšeg koncesionara a također i mjerodavnih službi zadarskog Općinskog suda do sada izgubili najmanje milijun kuna zbog čega  je u pitanje došla egzistencija naših 40-tak djelatnika i njihovih obitelji. Helmut Petermaer kaže da smo kriminalna organizacija. Valjalo bi vidjeti što i čime su se oni ovdje u proteklih 13 godina bavili. Oni su u ovih tri i pol mjeseca osramotili ne samo sebe već Privlaku u cjelini, Zadarsku županiju pa i Republiku Hrvatsku, kaže direktor Glavan te dodaje kako ga začuđuje da  nitko iz privlačke Turističke zajednice kao ni iz Općine Privlaka nije se udostojio doći vidjeti kako i na koji način se provodi protuovrha, s obzirom da iz ovog objekta jedni i drugi  “bez ikakve muke i truda crpe ne baš zanemariva financijska sredstva”.
 Novi koncesionari Adrijan i Robert Kapović također su iskazali svoje zadovoljstvo:
 – Malo je kasno, ali glavno je da se je krenulo. Naši gosti su spremni na ulazak kroz vrata kampa. Planiramo u modernizaciju sadržaja uložiti dosta velika sredstva i ovaj objekt učiniti prepoznatljivim ne samu u Hrvatskoj već i u čitavom svijetu. Sutra ujutro u 12 sati i službeno ćemo otvoriti vrata kampa, rekli su novi koncesionari Kapovići.