Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Priča o životu troje singl ljudi

19.07.2012. 22:00
Priča o životu troje singl ljudi


Nakon značajnog uspjeha koji je ostvarila sa svojom prvom knjigom, zbirkom priča sa stand up comedy nastupa “Gore ne može”, Marijana Perinić, šibensko-zadarska komičarka predstavlja svoj novi roman “Šaka suza, vrića smija” u petak s početkom u 21 sat u zadarskom klubu Maraschino.
Na koricama romana svoju su pozitivnu podršku vrlo rječito izrazili: pisac Hrvoje Šalković, književnica i novinarka Milana Vuković Runjić te Božidar Petrač, predsjednik Društva hrvatskih književnika. 
– Usudila bih se reći da je Marijana Perinić ženski Ante Tomić, a nadam se da će to i publika prepoznati te da će se ovo ljeto na svakoj plaži čitati barem četiri primjerka njene knjige! – rekla je na zagrebačkom predstavljanju knjige književnica i novinarka Milana Vuković Runjić.
Roman “Šaka suza, vrića smija” priča je o životu troje singl ljudi u hrvatskoj metropoli. To je priča o urnebesno smiješnim, ali i tužnim trenucima njihovih života u kojima ima dobrog provoda i zabave, ali i zbunjenosti, nesređenosti i vječne potrage za onim što im se čini najvažnijim, a to je ljubav. Slatko-gorki život, pretočen u radnju romana koji problematizira život i strahove suvremenih hrvatskih tridesetogodišnjaka, ali o njima progovara na duhovit, zabavan i prije svega životan način. Novi roman Marijane Perinić “Šaka suza, vrića smija” predstavlja lagano i pitko štivo, idealno za nadolazeće ljetne praznike. Urednica knjige je renomirana književna kritičarka Jagna Pogačnik, a izdavač Centar za kreativno pisanje (www.cekape.com).
Nakon značajnog uspjeha koji je ostvarila sa svojom prvom knjigom, zbirkom priča sa stand up comedy nastupa “Gore ne može” (izdavač Vuković & Runjić, 2010.) Marijana Perinić, hrvatska komičarka objavila je svoj drugi književni uradak. Kako je knjiga “Gore ne može” bila prva takvog žanra u Hrvatskoj, autorica je gostovala u brojnim nacionalnim i lokalnim medijima, a zbog velikog interesa publike održane su i promocije u osam gradova diljem Hrvatske. Prvijenac je u potpunosti rasprodan, a autorica novu knjigu “Šaka suza, vrića smija” planira predstaviti u devet hrvatskih gradova te na Brodu knjižare, jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji koja se održava u srcu turističke sezone.