Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Rezultati na Olimpijadi nisu imperativ

19.07.2012. 22:00
Rezultati na Olimpijadi nisu imperativ


U Maloj vijećnici Grada Zadra gradonačelnik Zvonimir Vrančić sa suradnicima, dogradonačelnikom Draženom Grgurevićem i pročelnikom Upravnog odjela za kulturu i sport Radovanom Dunatovom, primio je zadarske sportaše koji će sudjelovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu.
Gradonačelnik Vrančić istaknuo je da na Olimpijadu putuje deset zadarskih sportaša kojima je čestitao na plasmanu na Olimpijske igre u Londonu. Od deset sportaša, koji putuju u London, na prijemu ih je bilo sedmero, košarkašica Marija Vrsaljko, jedriličarke Enia Ninčević i Romana Župan te jedriličari Šime Fantela, Igor Marenić, Pavle Kostov i Petar Cupać. Stolnotenisači Zoran Primorac i Andrej Gaćina te rukometaš Ivan Ninčević izostali su s prijema zbog priprema.
– Čestitam vam na plasmanu na Olimpijadu jer to je veliki uspjeh. Činjenica da Zadrani čine gotovo deset posto hrvatskih olimpijaca koji putuju u London golemo je dostignuće. Pratit ćemo vaše sudjelovanje na Olimpijskim igrama, nadati se što boljim rezultatima iako oni ni u kojem slučaju nisu imperativ, kaže Vrančić, dodajući da se najviše očekuje od Igora Marenića i Šime Fantele jer su oni svojim dosadašnjim rezultatima, odnosno dostignućima to sami nametnuli.
Zadarskim olimpijcima gradonačelnik Vrančić darovao je zastavu Grada Zadra te se našalio da tu i tamo ponosno zamahnu njome.
Trener jedriličara Edo Fantela u istom tonu uzvratio je gradonačelniku da će Zadrani vrlo rado i u svakoj prilici mahati zastavama Grada Zadra, no na račun gradske blagajne jer svaka radnja mimo olimpijskog protokola strogo se financijski sankcionira.
Na kraju Fantela je zahvalio Gradu Zadru što financijski prati zadarske sportaše, jer njihova postignuća rezultat su dugogodišnjeg ulaganja i kontinuiranog rada.