Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dvojica mladića poginula, četvero ozlijeđenih

Autor: Minja Gugić

19.08.2008. 22:00
Dvojica mladića poginula, četvero ozlijeđenih


U 8.30 sati u stravičnoj prometnoj nesreći na cesti između Murvice i Crnog na mjestu je poginuo putnik sa stražnjeg sjedala “opel omege”, 27-godišnji Senad Kolić iz susjedne BiH. Nekoliko sati ranije, kod Jankolovice, sletjevši s ceste na mjestu je poginuo i 21-godišnji Hrvoje Peraić iz Polače
U frontalnom sudaru dvaju vozila koji se dogodio jučer u 8.30 sati na državnoj cesti D 8, između Murvice i Crnoga, na mjestu je poginuo putnik u “opel omegi” 27-godišnji Senad Kolić iz susjedne BiH, dok su dvije osobe teško i jedna lakše ozlijeđena, a u prometnoj nesreći koja se dogodila pet sati ranije, u naselju Jankolovica život je izgubio Hrvoje Peraić (21) iz Polače.
Stravična prometna nesreća kod Murvice dogodila se kada je 31-godišnji Zadranin u teretnom, odnosno dostavnom vozilu “peugeot partner” zadarskih registracijskih oznaka, vozeći iz smjera Murvice prema Zadru, u jednom trenutku iz za sada još uvijek nepoznatih razloga prešao na suprotni kolnički trak i silovitom se brzinom sudario s “opel omegom” zadarskih registracijskih oznaka, koja je u tom trenutku naišla iz suprotnog smjera.
Sraz dvaju automobila je zbog velike brzine bio toliko silovit da su nakon sudara vozila još “letjela” nekoliko stotina metara i završila u grmlju kraj ceste. Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan.
Mladić u “opel omegi” koji je na mjestu poginuo, kako smo neslužbeno doznali, u automobilu je sjedio na stražnjem sjedalu. Osim njega teško je ozlijeđena 77-godišnja suvozačica i 45-godišnji vozač. Jedino je lakše ozlijeđen 46-godišnji putnik, također iz istog automobila.
Što se tiče 31-godišnjeg vozača dostavnog vozila, on je imao sreće te je, kako smo saznali, prošao tek s lakšim ozljedama, pa se čak nešto kasnije navodno i vratio na mjesto tragedije.
Očevid su obavili prometni policajaci i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zadru Milan Pečina, a za njegova trajanja ta je dionica ceste, do 11.30 sati bila zatvorena za sav promet.
Mladić iz Polače na mjestu je poginuo pet sati ranije, na cesti DC 503, između Benkovca i Biograda, kod Jankolovice. On je, pak, bio sam u neregistriranom “fiat bravu”, a vozio je iz Benkovca prema Biogradu. Zbog velike brzine je izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio s ceste. Poginuo je na mjestu.
Očevid su obavili policajci iz obližnje biogradske policijske postaje, a o ovoj nesreći posebno izvješće bit će proslijeđeno i Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.