Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uhićeni kradljivci iz Rumunjske koji su “operirali” po Zadru

19.08.2011. 22:00
Uhićeni kradljivci iz Rumunjske koji su “operirali” po Zadru


Nakon što  je za njima raspisana tjeralica, trojica  Rumunja, koji su “džeparili” na zadarskom području, prije nekoliko dana su pronađeni i uhićeni kod Dubrovnika i sada se nalaze u pritvoru  dubrovačkog Istražnog centra.
Posao u njihovu hvatanju zajedničkim su snagama odradili zadarski  i dubrovački policajci. Kriminalističkim istraživanjem nad trojicom  Rumunja u dobi od 26, 32 i 34 godine, policajci su utvrdili da su oni  tijekom srpnja i kolovoza ove godine  u Zadru, počinili tri džepne krađe, na  štetu troje hrvatskih državljana. Ukrali su im novac te kreditne  i bankovne kartice kojima su podizali novac te su ih na taj način  opljačkali za oko 14 tisuća kuna.
Naivnost platio 135 tisuća kuna
Zadarski su inspektori završili kriminalističku  obradu nad 53-godišnjakom iz Zagreba i njegovom 40-godišnjom pomagačicom, koje se sumnjiči da su, 53-godišnjaku iz  okolice Zadra, lažno obećali kako će mu pomoći, odnosno  posredovati da dobije kredit jedne švicarske banke. On im je  dao 135 tisuća kuna i to na ime navodnih troškova realizacije  kredita. Kredit naravno, nikad nije realiziran, a prevaranti su  novce zadržali za sebe.
Protiv oboje je podnesena kaznena prijava zbog prijevare i  pomaganja u prijevari.
Slovencima u Kukljici ukradeni bicikli
U Kožinu tijekom noći sa srijede na četvrtak,  nepoznati počinitelj je provalio u prodavaonicu mješovite robe  iz koje je ukrao veću količinu raznih cigareta i šest boca  alkoholnih pića te metalni sef s dnevnim utrškom. Materijalna  šteta iznosi oko 40 tisuća kuna. A, u Ulici Stjepana Radića u  Pagu na istoimenom otoku u četvrtak poslijepodne provaljeno  je u mjenjačnicu u vlasništvu 57-godišnjaka. Nestao je sef u  kojemu se nalazila veća količina domaćeg i stranog novca u  raznim apoenima. Materijalna šteta je preko 60 tisuća kuna.
U noći sa srijede na četvrtak, u Kukljici na otoku Ugljanu, na  prostoru turističkog naselja, ukraden je bicikl u vlasništvu  37-godišnjeg Slovenca vrijedan oko tisuću i pol kuna i dva  bicikla u vlasništvu njegovog sunarodnjaka u dobi od 40  godina, vrijedna također oko tisuću i pol kuna. Policajci  pokušavaju ući u trag lopovima i biciklima.