Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na parkiralištu u Turnju opljačkana 33-godišnja žena

Autor: Suzana Bandić

19.08.2012. 22:00
Na parkiralištu u Turnju opljačkana 33-godišnja žena


Nepoznati počinitelj, odjeven u trenirku i maskiran s kapuljačom, fizički je napao 33-godišnjakinju, udario ju, oteo joj novčanik, a potom pobjegao u nepoznatom pravcu – kažu u dežurstvu zadarskog OKC-a


Tridesettrogodišnja žena žrtva je najnovijeg razbojstva na zadarskom području koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima u nedjelju. Žena se vraćala iz noćnog života, a kad se našla na parkiralištu na Jadranskoj magistrali u Turnju, prišao joj je nepoznati maskirani muškarac koji je odmah fizički nasrnuo na nju.
– Noćas oko 3.15 sati nepoznati je počinitelj odjeven u trenirku i maskiran s kapuljačom, fizički napao 33-godišnjakinju koju je udario te joj oteo novčanik, a potom pobjegao u nepoznatom pravcu – rekli su o događaju u dežurstvu OKC-a napominjući još da policija intenzivno traga za razbojnikom, te da je za sada, općinskom državnom odvjetništvu prijavljen nepoznati počinitelj. Mlada žena nije ozlijeđena, a pričinjena joj je šteta od nekoliko tisuća kuna.
Ovo je treće razbojstvo na području u nadležnosti PU zadarske u svega četiri dana. Prije dva dana opljačkana je benzinska pumpa kod Gradskog groblja u Zadru. Tamo je u noćnim satima u prostorije trgovine na Ininoj pumpi upao maskirani i puškom naoružani razbojnik. Iako je uspio isprazniti blagajnu, nije daleko stigao. Ispred pumpe dočekala su ga dvojica policajaca iz redovite patrole koji su ga razoružali i uhitili. A prije četiri dana u Biogradu je napadnuta 47-godišnja žena. Na nju su elektrošokerom nasrnula dvojica muškaraca nasred frekventne šetnice. Nakon što su ženu ošamutili elektrošokerom, pokušali su joj oteti dvije torbe koje je nosila, no u tome su ih spriječili slučajni prolaznici pa se dvojac dao u bijeg praznih ruku.
Od početka ove godine zadarska policija evidentirala je ukupno 33 razbojništva od kojih je 17 razriješenih. Tijekom prošle godine na području u nadležnosti PU zadarske dogodila su se 52 oružana razbojstva, mahom u trgovine mješovitom robom, a 34 pljačke su razriješene.