Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sa 106 grama “koke” Zvonimir Horvat pao u ruke policiji

Autor: Suzana Bandić

19.08.2012. 22:00
Sa 106 grama “koke” Zvonimir  Horvat pao u ruke policiji


Policajci su Zvonimira Horvata uhvatili sa 106 grama kokaina. Droga mu je oduzeta, a on pritvoren u zadarskom Istražnom centru


Zbog sumnje na preprodaju 106 grama kokaina zadarska policija kazneno je prijavila Zvonimira Horvata (31), a sudac istrage Županijskog suda u Zadru, nakon saslušanja odredio mu je istražni zatvor u trajanju do 30 dana. 
– Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske u petak su oko 23 sata u Ulici Josipa Jurja Strossmayjera zatekli 31-godišnjaka s dvije vrećice kokaina ukupne težine 106 grama – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije koja je pronađeni kokain Horvatu oduzela, a njega privela na kriminalističko istraživanje.
Uhićeni Horvat stari je policijski znanac upravo po dilanju kokaina, a zbog istog kaznenog djela 7. ožujka 2012. godine na Županijskom sudu u Zadru izrečena mu je nepravomoćna presuda u trajanju od dvije godine i tri mjeseca zatvora.
Optužnica ga je teretila za sveukupno tri prodaje – da je 12. kolovoza prošle godine prodao jedan gram Darku Mohenskom, a Dijani Kljajić količinu za protuvrijednost od dvije tisuće kuna. Mohenskom je ta droga pronađena u pretincu njegovog automobila, a Kljajić je nedugo nakon njihova susreta zaustavljena nakon čega joj je droga oduzeta. Treća prodaja odnosila se na događaj od 22. listopada prošle godine koji se odigrao na Autobusnom kolodvoru Zadar, gdje je Horvat preuzeo ruksak u kojem se nalazilo 79 grama kokaina. Sumnjalo se kako je tu količinu namjeravao pomiješati s laktozom kako bi dobio na masi i dalje prodati krajnjim uživateljima ove droge.
U optužnici je stajalo da mu je oduzeto sveukupno 100,69 grama kokaina. Sudsko vijeće kojem je predsjedavao sudac Boris Radman je na temelju predočenih dokaza odbacilo prve dvije stavke optužnice, dok je optuženika proglasilo krivim za nabavu droge namijenjene daljnjoj preprodaji. Horvat je na izricanje nepravomoćne presude doveden iz Istražnog zatvora gdje je boravio od uhićenja 24. listopada prošle godine. Svega pet i pol mjeseci nakon što je izašao iz zatvora, Horvat je zbog preprodaje kokaina ponovno pao u ruke policiji i završio iza rešetaka.