Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Volvo S60 – uspješan na testovima sigurnosti

Autor: Novi list

19.08.2012. 22:00
Volvo S60 –  uspješan na  testovima sigurnosti


Vodstvo Volvo Car korporacije na području sigurnosti  ponovno je potvrđeno i od  strane američkog Insurance  Institute for Highway Safety  (Osiguravajući insititut za sigurnost na putevima). U  njihovom posljednjem izvještaju Volvo S60 je jedan od  dva automobila koji su ostvarili najbolji rezultat u novom frontalnom sudaru s malim pomakom.
U novom testu se pokazalo  da tek 25 posto površine prednjeg dijela vozila na vozačevoj strani udara u čvrstu  prepreku pri brzini od 64  km/h. Test je dizajniran kako  bi se dočarao udarac u drugo  vozilo iz suprotnog smjera ili  u objekt kao što je drvo ili  stup.
– Relativno maleno područje udara pokazalo je ozbiljne posljedice pri udarcu,  tako da smo prezadovoljni rezultatima. Naš je cilj stvoriti  automobile koji će zaštiti putnike u većini situacija. Ovaj  test pokazuje da naši sigurnosni sustavi rade besprijekorno, izjavio je Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik pri Volvo Car korporaciji.
Posvećenost Volva sigurnosti u prometu prepoznato  je u nekoliko sigurnosnih studija. Prošle je godine čak pet  volvo modela (C30, S60, S80,  XC60 i XC90), osvojilo Top  Safety Pick nagradu. Volvo je  bio jedini europski brend s  pet nagrađenih modela u  2011 prema IIHS izvještaju.  Model XC60 je također jedini  SUV crossover koji je osvojio  IIHS Top Safety Pick nagradu te svih 5 zvjezdica na  U.S  NCAP testiranju. U testu iz  2010. godine XC60 je osvojio  5 zvjezdica u svim individualnim testovima, uključujući 5  zvjezdica za vozača, 5 zvjezdica za suvozača te 5 zvjezdica za bočne udarce.