Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Čak 94 vozača kažnjena zbog brzine, 68 zbog nepoštovanja prometnog znaka

Autor: Suzana Bandić

19.08.2013. 22:00
Čak 94 vozača kažnjena zbog brzine, 68 zbog nepoštovanja prometnog znaka

Foto: Arhiva ZL



Osam vozača dobilo je kaznu zbog vožnje automobila bez tehničkog pregleda i registracije, 94 vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, 68 vozača nije poštovalo prometni znak, šest ih je upravljalo vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a jedan više prošao je “kroz crveno” svjetlo na semaforu


Ovotjedni neslavni rekorder po broju napuhanih promila kojeg su policajci zatekli provodeći akciju Vikend 21-godišnji je Pažanin. Njega su policajci podvrgli alkotestu u petak rano ujutro, kad se mladić vraćao iz noćnog života, jer je u Splitskoj ulici u Pagu prouzročio prometnu nesreću. Napuhao je 1,68 promila alkohola nakon čega je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Pijani vozač tek je jedan od ukupno 28 alkoholiziranih vozača koje su policajci provodeći preventivnu akciju zaustavili na prometnicama pod nadležnošću PU zadarske, a kontrolirali su ih sveukupno 308.
Tijekom ovotjedne akcije Vikend policajci su kontrolirali ukupno 802 vozila i vozača, a poduzeli su 331 represivnu mjeru. Osam vozača dobilo je kaznu zbog vožnje automobila bez tehničkog pregleda i registracije, 94 vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, 68 vozača nije poštovalo prometni znak, šest ih je upravljalo vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a jedan više prošao je “kroz crveno” svjetlo na semaforu. Kad je riječ o vozačima vozila na dva kotača, njih 16 zatečeno je bez zaštitne kacige. Iz prometa je isključeno 38 vozača i devet vozila.
– U tom se vremenu dogodilo 38 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a devetoro su lakše ozlijeđeni. U dane vikenda vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene – izvijestila je Nikolina Bačić, zamjenica glasnogovornika PU zadarske.