Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Nitko ne želi oproštaj od ljeta

Autor: Irena Jurjević

19.08.2013. 22:00
Nitko ne želi oproštaj od ljeta

Foto: Vedran SITNICA



Ljetne kišne kapi okupale su jučer ulice Zadra. U noći s ponedjeljka na utorak palo je oko pet litara po metru četvornom, što je turiste s plaža uputilo na šetnju gradom, u kabanicama i s kišobranima.
Ipak, po najavama meteorologa, osvježenje je kratkog daha. Bura i razvedravanje bilo je najavljeno već za jučer popodne, nakon čega se temperature nastavljaju kao i do sada, ipak s malo svježijim noćima.
– Malo osvježenja je pristiglo, ipak ne onoliko koliko bi trebalo. Srpanj i kolovoza protekli su gotovo bez kapi kiše. Za kolovoz je prosjek oko 50 litara, a za srpanj 35, no njega ove godine nećemo imati, najavio je meteorolog Duško Kraljev.
Nešto kapi moglo bi se očekivati još s četvrtka na petak. Prave kiše tek se očekuju pri kalendarskom završetku ljeta, pa bi tako deveti mjesec trebao proteći u sunčanim danima, s temperaturama od 28 do 30 stupnjeva Celzijevih. I temperatura mora neće se značajnije mijenjati, zadržavajući se na ugodnih 24 do 26 stupnjeva Celzijevih, pa se tako može očekivati i produljeni nastavak turističke sezone.