Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gongovima šire dobre vibracije

19.08.2016. 22:00
Gongovima šire dobre vibracije


Međunarodna karavana mira ponovno je sinoć upriličila performance na zadarskom Pozdravu sunca. Kako nam je rekao Leon Novosel, karavana se pojavljuje kao organizator projekta Gong treninga naprednih studenata ljekovitog zvuka.
– U Zadar je došlo 33 studenata ljekovitog zvuka, zajedno s našim učiteljima, ambasadorom mira i majstorom ljekovitog zvuka Don Conreauxom iz New Yorka i Mojcom Malek iz Slovenije. Drugu godinu za redom putujemo kroz Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, rekao je Novosel neposredno nakon što je “okadio” gongove velikim smotuljkom, prema njegovim rječima, ljekovitog bilja.
Studenti su u odabranim gradovima ljudima podarili obilje dobrih zvučnih vibracija s koncertima, performansima i glazbenim radionicama, s namjerom stvaranja harmonije mira za ljude i okolinu.
– Karavana mira je novi oblik treninga gdje nastojimo ne samo da studenti uče o ljekovitom zvuku, nego kroz svoje performanse dobre vibracije šire oko sebe. U našoj karavani imamo ljude iz svih krajeva Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Tajlanda. Ona zapravo ima i primjenu u medicini jer kod nas na učenje dolaze mnogi liječnici i medicinske sestre. Skraćeno, sve što je živo vibrira i s sa zvučnom vibracijom je moguće veoma brzo uspostaviti unutrašnju ravnotežu u ljudskom tijelu. Već samo duboko opuštanje proizvodi ljekovite učinke, rekla nam je Mojca Malek.