Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mladi oživjeli tradiciju svojih roditelja

19.08.2016. 22:00
Mladi oživjeli tradiciju svojih roditelja


Smijeha, igara i urnebesne zabave nije nedostajalo na devetoj po redu zabavno-sportskoj manifestaciji “Berekini i Farabuti” na igralištu malih sportova Kod bunara u Sv. Filipu i Jakovu. Riječ je o originalnoj manifestaciji na kojoj je sudjelovalo oko 130 natjecatelja, 100-tinjak vrtićke i školske djece, te 30-ak odraslih, uglavnom roditelja. Natjecatelje je bodrilo oko 300 gledatelja.
“Berekini i Farabuti” su, kažu organizatori, kontrolirani kaos gdje se natjecatelji druže i igraju, gdje nije bitna pobjeda kako bi na koncu dobili komad pizze i sladoled, objašnjava Siniša Brzić koji je sa sumještaninom Edom Eškinjom 2000. godine osmislio i inicirao ovu urnebesno-otkačenu manifestaciju.
Nakon što su 2005. odigrane zadnje igre za odrasle, Udruga mladih ih je vratila iz prošlosti, kao i sjećanje na “Berekine i Farabute”, ovog puta namijenjene za djecu i zasad za tek poneke odvažne roditelje.
– Ova plemenita, neiscrpna ideja što ponovno traje, je na putu da postane brend ne Sv. Filip i Jakova već Zadarske županije, mišljenja je Brzić.
Uz puno zabave, smijeha, pozitivne energije, ića i pića, Udruga mladih predvođena Lovrom Mikasom, Rikijem Baričićem, Rokom Polegubićem, Andreom Brzić i drugih uz pokroviteljstvo Općine, Turističke zajednice i hvalevrijednih sponzora, još jednom je pokazala kako za zanimljive manifestacije i zabavu lokalnog stanovništva i njihovih gostiju nije bitno samo sunce i more već puno dobre volje.