Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Puljić: Ponosni smo na Vaš uspjeh

19.08.2016. 22:00
Puljić: Ponosni smo na Vaš uspjeh


Šimi Fanteli i Igoru Mareniću, osvajačima zlatne olimpijske medalje u jedrenju u klasi 470 na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, budući da su članovi zadarskog jedriličarskog kluba sv. Krševan, zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku.
Poštovani Šime Fantela i Igore Mareniću! Sve stanovnike Lijepe Naše, a posebice Zadrane, članove vaših obitelji i kluba obradovala je vijest o osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ostvarili ste svoj san i obradovali mnoge koji vole sport i natjecanje. Znakovito je da ste kao članovi Jedriličarskog kluba Sv. Krševana, hrabrog ranokršćanskog viteza i mučenika, koji je zaštitnik grada Zadra, požrtvovnošću i hrabrošću osvojili zlatnu medalju. Svojim dugogodišnjim radom i ustrajnim vježbanjem pokazali ste kako medalje i nagrade “ne padaju same od sebe”.
“Per aspera ad astra” (po trnju do zvijezda) govorili su stari Latini, a to znači kako se do pobjedničkog postolja dolazi uz puno žrtava, napora i odricanja. Zahvaljujem vam što ste svojim samozatajnim primjerom pokazali svima, a posebice mladima, da se životni snovi mogu ostvariti. S radošću i ponosom gledali smo podizanje hrvatskoga stijega i slušali dragu himnu “Lijepa naša”. S vama na postolju dijelili smo radost uspjeha i ponosa kojeg ste priredili našoj domovini Hrvatskoj i svim njezinim žiteljima, a posebice Zadru i njegovim stanovnicima koji se diče svetim Krševanom, zaštitnikom Grada i vašega jedriličarskoga kluba. Od srca vam čestitam “osvojeno zlato” i zazivam Božji blagoslov na vas, vaše obitelji, klub i stručni tim, kao i na vaš budući život i rad. Uz pozdrav i svako dobro od Gospodina”, piše u nadbiskupovoj čestitci.