Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Remi bi bio kao pobjeda

Autor: Drago Bajković

19.09.2008. 22:00
Remi bi bio kao pobjeda


Fokusirat ćemo se na obranu, ona će biti primarna za cijelu momčad. No, nećemo se odreći mogućnosti da zapaprimo Vinkovčanima na njihovu terenu. Uostalom, puno puta sam do sada ponovio da Zadar ne zna igrati samo se orijentirajući na obranu svoga gola, kazao je Zebić
Sutra Zadar u 8. kolu Prve HNL gostuje u Vinkovcima. Nakon poraza od Croatije iz Sesveta u Stanovima su sva zvona zazvonila na uzbunu i obavljeni su sastanci uprave i igrača. Sve informacije govore da se na Stanovima dogodila potpuna mobilizacija, a plodovi toga očekuju se u nedjelju protiv Cibalije. Zadar je zacementiran na posljednjem mjestu prvoligaške ljestvice i u Vinkovcima mora osvojiti barem jedan bod kako bi se u momčad vratilo neophodno samopouzdanje.
– Smatram da je sastanak uprave i igrača, kao povjerenje koje je uprava ukazala meni kao treneru, urodio plodom. To se vidi na svakome treningu, igrači idu s maksimalnim žarom i htijenjem i vjerujem da će se to itekako osjetiti na sutrašnjoj utakmici u Vinkovcima – kazivao je jučer Dalibor Zebić, trener Zadra.
Vraćanje samopouzdanja
– Važno je naglasiti da se na tom sastanku nikoga nije “hvatalo za vrat” već se pokušalo ukazati na probleme i razloge poraza te se maksimalno htjelo motivirati igrače da u sljedećim dvobojima daju sve od sebe kako bi se Zadar izdigao s pozicije na kojoj se nalazi. Cijeli tjedan radili smo na vraćanju samopouzdanja, psihološka priprema za utakmicu s Cibalijom bila je u prvom planu.
Zadrov strateg je svjestan problema i od svojih igrača očekuje pomake na bolje u utakmicama koje slijede.
– U ovome prvenstvu još nismo pobijedili, a negativan niz seže iz prošle sezone i tragične utakmice s Cibalijom kada smo izgubili našega Ćustu. Problem je prije svega psihološki, kao da se u igrače uvukao strah od pobjede. U nekoliko navrata imali smo rezultatsku prednost da bismo na kraju doživjeli poraz. Vodimo 2:0 protiv nikada lošijeg Dinama i izgubimo, s tim da su nam “modri” triput tukli na gol. Protiv Sesvećana smo postigli zgoditak u najboljem trenutku i umjesto da ih “dotučemo” u nastavku, mi im damo priliku da se vrate u utakmicu. Što nam vrijedi da smo s Hajdukom i Dinamom odigrali po jedno poluvrijeme fantastično, kada smo na kraju doživjeli poraz. Jednostavno moramo utakmicu naučiti odigrati do kraja i to očekujem već u sljedećem dvoboju u Vinkovcima.
Cibalia ima solidnu momčad koju ipak nije nemoguće iznenaditi.
Po bod
– Nakon svih ovih zbivanja u Vinkovce putujemo po bod. Nama bi u ovome trenutku remi značio kao pobjeda i svim silama ćemo pokušati to i ostvariti. To bih usporedio s utakmicom u Kranjčevićevoj krajem prošlog prvenstva, kada nam je jedan bod bio neophodan kako bismo i matematički osigurali ostanak u prvoligaškom društvu. Tada smo u tome i uspjeli, vjerujem da ćemo i u nedjelju iz Slavonije zadovoljni put Zadra. Iako se ne bih previše obazirao na tradiciju i ona je na našoj strani, možda i najbolji skor od svih prvoligaša imamo s Cibalijom.
Obranu treba odigrati cijela momčad, a za remi je često potrebno zabiti barem jedan zgoditak.
– Fokusirat ćemo se na obranu, ona će biti primarna za cijelu momčad. Međutim, nećemo se odreći mogućnosti da zapaprimo Vinkovčanima na njihovu terenu. Uostalom puno puta sam do sada ponovio da Zadar ne zna igrati samo se orijentirajući na obranu svoga gola. Napadači i vezni igrači morat će u Vinkovcima odraditi lavovski dio posla, a o obrani da i ne govorim. Ne podcjenjujem suparnika, uostalom jedanaest bodova koliko su do sada osvojili, dovoljno govori. Smatram da je sazrjelo vrijeme da i nas poljubi sreća i da napokon krenemo u nekakav pozitivni niz koji bi nas s vremenom pomaknuo s toliko ružnog posljednjeg mjesta. Imam puno povjerenje u svoje igrače i optimist sam po pitanju rezultata u Vinkovcima – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina, Batkoski, Puljić, Parmaković, Gregov, Milin, Ljubičić, Surać, Bilaver, Tomasov, Župan.