Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Morali smo pobijediti sebe i protivnika

19.09.2010. 22:00
Morali smo pobijediti sebe i protivnika


Znali smo i da imamo kvalitetu, ali isto tako smo znali da se moramo maksimalno psihološki spremiti za taj dvoboj. To smo i uspjeli – kaže Šime Mijolović


Rekao sam igračima da to mogu. Da vjeruju u sebe i da će pobjeda doći – kazao je Šime Mijolović, trener kuglača Zadra, nakon što je njegova momčad slavila u Novskoj i tako srušila neugodnu tradiciju učestalih poraza u tom mjestu.
– Bili smo svjesni neugodne tradicije. Znali smo i da imamo kvalitetu, ali isto tako smo znali da se moramo maksimalno psihološki spremiti za taj dvoboj. To smo i uspjeli napraviti. Morali smo prevladati tu nervozu i sami sebe svladati.
Pokazalo se koliko vam je važan bio dolazak Borisa Benedika. Prije zadnjeg para bili ste u zaostatku, no on je uspio izjednačiti, ali i napraviti dovoljnu razliku u srušenim drvima koja vam je omogućila vrijednu pobjedu.
– Već sam govorio da smo s Benedikom dobili vrlo važnog igrača, koji voli igrati u zadnjoj izmjeni. I sad su nam njegova kvaliteta i smirenost odlučile dvoboj. Svi su odigrali dobro, motivirano, a on je na kraju bio stabilan i zaključio taj dvoboj. Probala ga je domaća publika dekoncentrirati, ali nije im to uspjelo. Bilo ga je, doslovno, užitak gledati kako privodi kraju taj dvoboj. Podržao ga je i mladi Hrvoje Marinović, koji, iako je izgubio, nije previše padao u razlici u srušenim čunjevima.
U idućem kolu dočekujete Medveščak, a sada je, nakon uvodne dvije pobjede, situacija poprilično dobra?
– Uspjeli smo napraviti ono što smo zamislili, tako da vjerujem da ćemo i protiv Medveščaka, koji je vrlo dobra momčad, nastaviti s pobjedama. A nakon toga ćemo se dobro pripremiti za Svjetski kup koji se održava u Skoplju i koji će dokazati u kakvom smo stanju trenutačno.+