Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ne damo Katicu! Radila je petnaest sati dnevno, bonus je zaslužila

19.09.2013. 22:00
Ne damo Katicu! Radila je petnaest sati dnevno, bonus je zaslužila


Najavljena smjena Uprave događa se u najgorem mogućem trenutku, kad sve ostale hrvatske zračne luke pregovaraju i dogovaraju s aviokompanijama poslove i promet za iduću sezonu, ističu zaposlenici


Zaposlenici Zračne luke Zadar ovim putem žele javno iskazati svoju podršku direktorici i apelirati da se obustave postupci oko njene smjene. S obzirom da je tijekom posljednjih petnaest godina zajedno s nama zaposlenicima iznimno uspješno vodila Zračnu luku Zadar, omogućivši njezin rast, razvoj, nova zapošljavanja i prosperitet za cijelu regiju, smatramo najboljim rješenjem da upravo ona svojim dosadašnjim iskustvom, energijom i sposobnošću nastavi obavljati dužnost direktorice, pročitala je jučer Željka Pintarić na skupu djelatnika održanog radi podrške direktorici Katici Pupić Bakrač.
Jedinstveni je to slučaj u Hrvatskoj da jedna menadžerica iza sebe, kako kaže Pintarić, ima stopostotnu podršku zaposlenika svoje tvrtke. U konferencijskoj dvorani ZL Zadar natiskalo ih se više od pedeset kako bi iskazali podršku svojoj direktorici.
– Inicijativu protiv smjene Katice Pupić Bakrač potpisalo je u dva dana 122 od 130 djelatnika, ali slobodno možemo reći da je podrška stopostotna. Ja u Zračnoj luci radim dvadeset i pet godina i pamtim vremena prije njenog dolaska, vremena kad po šest mjeseci nismo primali plaću. No prije svega želimo naglasiti da je ovo spontana reakcija nas zaposlenika na trenutnu situaciju, nastalu zbog isplate stimulativnog dijela plaće direktorici Katici Pupić Bakrač i najavljene moguće smjene radi toga, rekla je Željka Pintarić.
Iako je odbila odgovor na pitanje kolika je prosječna plaća u ZL Zadar, pozivajući se na Zakon o radu i govoreći da to i nije tema konferencije, doznajemo da ona iznosi 5.700 kuna. Stoga i ne čudi da radnici govore o direktoričinom entuzijazmu koji je u radnicima, kako kažu, pokrenuo osjećaj pripadnosti i snažne motiviranosti za doprinos uspješnom poslovanju Zračne luke Zadar, posljedično i cijele Zadarske županije.
– Svjedoci smo da je radila i po petnaest sati dnevno. Smatramo da je isplata stimulativnog dijela plaće zaslužena i legalna, te da direktorica ni u jednom trenutku nije bila u prekršaju, odnosno nije napravila ništa protivno zakonu. Najavljenu smjenu smatramo neutemeljenom te štetnom prvenstveno za Zračnu luku Zadar, a posljedično i za nas zaposlenike, rekla je Pintarić.