Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kako se stvarala jedna od najboljih hrvatskih srednjih škola

19.09.2016. 22:00
Kako se stvarala jedna od najboljih hrvatskih srednjih škola


Jučerašnjim otvaranjem izložbe u Gradskoj knjižnici Zadar gimnazija Franje Petrića obilježila je 30 godina rada. Izloženi su zapisnici, nagrade, priznanja, medalje, ispričnice, novinski članci, školski časopis „Mikročip”, fotografije, pozivnice na maturalne plesove, kao i niz drugih podsjetnika o djelovanju nekadašnjeg MIOC-a, nakon toga Matematičke gimnazije i danas aktualnog naziva. Desetak panoa punih uspomena, lica i događanja svjedoče o uspjesima polaznika, kako o onim školskim, tako i o izvanškolskim.
Događanje je otvorila ravnateljica Blanka Pedišić, zahvalivši se prisutnima na dolasku, kratko predstavivši izloženo.
– Prostor Gradske knjižnice Zadar i više je nego nedostatan za izložiti sve ono što imamo, sve one veće i manje stvari, materijale o tridesetogodišnjem djelovanju, istaknula je Pedišić, koja je posebno izdvojila školsku knjižničarku Hajdi Škaricu, koja je osmislila i organizirala izložbu, uz pomoć kolega i učenika, kao i nekolicinu značajnih gostiju, prvog ravnatelja škole Zdravka Ćurka, župana Stipu Zrilića i ravnateljicu Gradske knjižnice Zadar Doroteju Kamber-Kontić.
– Ovo je samo dio onoga što smo mi, poručila je, između ostalog, ta ravnateljica, pozvavši okupljene na drugi dio obilježavanja značajne obljetnice, koje će se zbiti u petak 23. rujna u školskom dvorištu. Ta svečanost će, osim druženja, uključivati i kratki glazbeni program, kao i izložbu brojnih drugih učeničkih radova i ostalih materijala prvih 30. godina.
Izložba o ovoj gimnaziji je u Gradskoj knjižnici Zadar otvorena do 30. rujna.