Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadarski ravnatelji tvrde: nismo zaslužili ovakav linč

19.09.2016. 22:00
Zadarski ravnatelji tvrde: nismo zaslužili ovakav linč


Ovo je javni linč, tvrdi Marko Marin, ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje koji se našao na visokom trećem mjestu “negativaca” na prosvjedu “Pet do 12” Sindikata učitelja, održanom prošlog vikenda u Zagrebu. Sindikalci su na “crni stup srama” stavili devet hrvatskih osnovnih škola, od kojih četiri iz Zadarske županije.
Na sedmom mjestu neslavne liste našla se i Osnovna škola Stanovi s ravnateljem Markicom Perićem, Osnovna škola Biograd na Moru s ravnateljem Jordankom Milošem i Osnovna škola Škabrnja i ravnatelj Marin Pavičić.
– Ne možemo ostati nijemi na napise o crnom stupu srama Sindikata hrvatskih učitelja na kojem se nalazi i OŠ Šimuna Kožičića Benje Zadar. Ovakav naslov možemo nazvati sramnim, neutemeljenim i lažnim. Škola koja je ove godine imala 12 kategorija na državnim natjecanjima te koja je 16. lipnja primila Oskara znanja ispred Agencije za odgoj i obrazovanje ne zaslužuje takav tretman, bez da se prije sagleda cjelokupna situacija, naglašava ravnatelj zadarske škole Marko Marin naglašavajući kako je OŠ Š.K. Benje jedna od prvih pet hrvatskih škola po rezultatima rada, a na problem kako se liste s tehnološkim viškovima ne objavljuju i sam je, dodaje, upozoravao još 2012. godine.
– Ne postoji kriterij raspodjele djelatnika po školama, nitko ne kontrolira kako je tko postao tehnološki višak, pri raspoređivanju se ne vodi računa o potrebama škola, nema komunikacije s ravnateljima, već im se naređuje. Očito se radi o manipulacijama i naštimavanju jer se unaprijed zna ime i prezime osobe koja će biti primljena, neki ljudi i po deset godina idu na zamjene i nemaju punu satnicu, a drugi je dobiju mjesec dana od diplome. To je lakrdija. U neke se škole viškovi šalju konstantno, a druge se zaobilaze, istaknuo je Marin.
Marin Pavičić, ravnatelj OŠ Vladimira Nazora iz Škabrnje obrazložio je kako oni nisu imali slučaj zbrinjavanja tehnološkog viška te dodao kako ne zna zbog čega se našao prozvan.
– Ovaj slučaj ne bih želio dalje komentirati, kratko je kazao Pavičić.
Rječitiji je bio njegov kolega, Jordanko Miloš, ravnatelj OŠ Biograd na Moru, naglasivši kako je riječ o – lažima.
– U našoj školi nikada nismo nikoga odbili. Ako nam upute čovjeka na 10 sati, mi ga zaposlimo. Mi smo primili i djelatnike, djecu poginulih branitelja i sve smo ispoštovali. Ne znam zbog čega su nas prozvali, rekao je Miloš spreman na reviziju, a pozvao je inspekcije i resorno ministarstvo da dođu u njegovu školu te da detaljno pročešljaju jesu li ikad postupili suprotno zakonu i ugovoru.