Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Samo da psihološki ne padnemo

Autor: Viktor Bogut

19.10.2008. 22:00
Samo da psihološki ne padnemo


U proteklih godinu i pol dana nismo imali svog terena, svoju kuglanu. Sada se sve vraća na staro i vjerujem da ćemo samo radi te činjenice kao momčad biti mnogo jači – rekao je Mijolović
Nakon dugo vremena kuglači Zadra ostvarili su dva uzastopna poraza. Prvo su pokleknuli protiv Adrianeona u Rijeci, a nakon toga račune su im pomrsili i Osječani. U subotu je Zadar u Splitu (na formalno domaćem terenu) poražen od Kandit Premijera.
– Ne sjećam se kada su nam se dogodila dva uzastopna poraza. Dugo toga nije bilo – kazao je trener Zadra Šime Mijolović. No, s porazima je stigla i činjenica da su se Zadrani maknuli s vrha prvenstvene ljestvice, a veći problem predstavlja i činjenica da je Kandit Premijer i dalje neporažen te da u ovom trenutku ima dvije pobjede više od drugoplasiranog Zadra.
– Kandit je izrazito neugodna momčad i nisu slučajno tu gdje jesu. Nemaju pojedinca koji iskače, ali su kompaktni kao momčad. Igraju kolektivno, a u prosjeku svi bacaju između 610 i 640 drva, što je fantastično za jednu takvu momčad. No, ovim porazom, odnosno njihovom pobjedom, prvenstvo niti izbliza nije gotovo. Tek je odigrano šest kola i bit će tu još mnogo iznenađenja.
Gdje je “puklo” u subotu?
– U posljednjem paru. Kod nas je nešto slabije odigrao Damir Fučkar, koji se očigledno nalazi u krizi. No, on je nastupao u drugom krugu. Mi smo i s njegovim porazom vodili 3:1 i imali 60-ak drva viška. U tom trenutku je sve išlo kako treba i vjerovali smo da ih imamo. Nedostajala nam je, od dvije partije, jedna pobjeda ili smo jednostavno trebali zadržati prednost u drvima. Osim toga ostavili smo za posljednji krug Luku Ukalovića koji je igrao protiv Vidovića, igrača koji je zamjena u Kanditu. No, ovaj je odigrao izvrsno, bacio 630. Ukalović se zaustavio na 602. Uz njega je i mladi Hrvoje Marinović, kojeg je nakon dva seta zamijenio Mario Baljak, odigrao nešto lošije. Osječani su nas tako stigli i pobijedili na razliku u drvima.
Jeste li sa slavljem počeli prerano?
– Ne bih tako rekao. Možda smo se malo opustili, što nas je naposljetku i koštalo. Ovo je samo dokaz da nije gotovo dok ne završi posljednje bacanje. Morat ćemo malo pripaziti na to u budućnosti.
Slijede tri tjedna odmora?
– Radi Svjetskog pojedinačnog prvenstva, momčad ima dužu stanku. Prije svega moramo poraditi na relaksaciji i regeneraciji igrača. Nakon toga ćemo se uhvatiti treninga. Najvažnije je da sada psihički ne padnemo, već da se vratimo u boljoj formi nakon stanke. U idućem kolu gostujemo u Ogulinu kod Kleka i to moramo dobiti. Mnogo smo jača momčad od njih i ne sumnjam da će se stvari tada početi vraćati na mjesto.
Iduću domaću utakmicu igrate u Mocirama?
– Napokon će se i to dogoditi i ta činjenica nam puno znači. Nakon poraza od Kandit Premijera zajedno smo sjeli igrači, direktor Ivan Lulić i ja i izanalizirali smo događanja u posljednje vrijeme. Zaključili smo da smo u proteklih godinu i pol dana konstantno bili na putu. Bilo da smo igrali domaće utakmice, gostujuće utakmice ili da smo samo trenirali. Nismo imali svog terena, svoju kuglanu. Sada se sve vraća na staro i vjerujem da ćemo samo radi te činjenice kao momčad biti mnogo jači.


 ZADRANI NA PRVA TRI MJESTA


Iako su Zadrani poraženi od Kandit Premijera, baš su zadarski kuglači preuzeli vodstvo u utrci za igrača lige. Na prvom mjestu je Branislav Bogdanović koji je bio u subotu najbolji igrač Zadra. On vodi s prosjekom od 637,17 drva. Slijedi ga Luka Ukalović s 632,88 drva, a na trećem mjestu je također kuglač Zadra Primož Pintarič (631,50).