Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bivši suvlasnik Zadarfesta Oliver Jović bojkotira sud?!

19.10.2010. 22:00
Bivši suvlasnik Zadarfesta Oliver Jović bojkotira sud?!


Vrhovni je sud ukinuo presude i zatražio ponavljanje sudskog procesa. Riječ je o Branimiru Ivasu osuđenom na tri godine i pet mjeseci, Joviću osuđenom na tri godine zatvora te Tihomilu Neziroviću i Mileni Gvardiol koji su bili osuđeni uvjetnim osudama
Zbog nedolaska Olivera Jovića bivšeg vlasnika radio postaje Donat FM i bivšeg suvlasnika te direktora Zadarfesta i njegovog branitelja Gordana Nižića, jučer je na Županijskom sudu u Zadru odgođen početak ponavljanja sudskog procesa protiv njega kao drugooptuženog te prvooptuženog Branimira Ivasa, Tihomila Nezirovića i Milene Gvardiol, zbog posjeda i “dilanja” heroina.
Naime, Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je presudu kojom je Branimir Ivas osuđen na tri godine i pet mjeseci, Oliver Jović na tri godine zatvora, Tihomil Nezirović na zatvorsku kaznu u trajanju od godine s rokom kušnje od tri godine te Milena Gvardiol na šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a razlog ponavljanju suđenja je, kako nam je pojašnjeno, proceduralna pogreška.
S obzirom da se nisu pojavili Jović i njegov odvjetnik Nižić, predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić bio je prisiljen odgoditi raspravu, a sljedeća je zakazana za kraj ovoga mjeseca.
Tijekom suđenja na zadarskom sudu svi su se optuženici branili sa slobode, osim Branimira Ivasa koji je bio u pritvoru od dana uhićenja. Na dan izricanja presude sredinom veljače ove godine, Ivas je bio pušten na slobodu nakon 15 mjeseci provedenih iza rešetaka zadarskog Istražnog centra, međutim, na tu se odluku tužiteljstvo žalilo, a njihovu je žalbu Vrhovni sud prihvatio, pa je Ivas nakon manje od mjesec dana opet vraćen u pritvor u kojem se još uvijek nalazi.
Prema optužnici koju u ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Slobodan Denona, Branimir Ivas, Oliver Jović kao i Tihomil Nezirović terete se za preprodaju heroina i metadona u vremenskom razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine, dok se Milena Gvardiol tereti za posjedovanje heroina i metadona.
Ivasu se na teret stavlja da je u više navrata heroin prodavao Joviću, a ovaj potom Neziroviću koji je heroin i svoje doze metadonske terapije dalje prodavao Mileni Gvardiol.
Radilo se o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama koje je Nezirović sakrio uz paket mlijeka, a kasnijim pretresom njegova stana, kao i stanova koje su koristili Ivas i Jović, pronađene su im precizne vage i manje količine heroina.