Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Odem li iz Lupe, Zadar mi je prva opcija

19.10.2010. 22:00
Odem li iz Lupe,  Zadar mi je prva opcija


Grbas je u Lupi optužena za “ponovljeno nepoštovanje osnovnih odredbi klupske discipline”
Na internetskoj stranici Ženskog košarkaškog kluba Lupa Promotion prekjučer je osvanula informacija o raskidu ugovora između Ive Grbas i ekipe iz Novog Zagreba. Prije dvije sezone jedna od stožernih igračica Zadra, a do jučer članica kluba koji se natječe u IWBL regionalnoj ligi, optužena je za “ponovljeno nepoštovanje osnovnih odredbi klupske discipline” te, kako se dalje navodi, “sankcionirana raskidom ugovora”. Uz Grbas, Lupa je iz istih razloga odlučila kazniti i njezinu suigračicu Petru Prgomet.
– Prgomet i ja oglušile smo se na upozorenja trenera i klupskog vodstva, no moram istaknuti da smo to napravile nesvjesno – kaže Grbas, ne želeći precizirati o kakvim je upozorenjima riječ.
– Žao mi je. Pogriješile smo, no po nekim informacijama još nije sve gotovo. Naime, još postoji mogućnost da ostanemo u klubu. U tom slučaju morale bismo snositi određene sankcije. Ne znam, trenutačno mi se puno toga mota po glavi. Znam da smo trebale slušati, no nije mi jasno zašto smo ovako rigorozno kažnjene – pita se Grbas čiji je (dojučerašnji) klub već izvijestio o “promptnoj reakciji i dovođenju novog pojačanja” – Jovane Vukoje, 24-godišnje reprezentativke Srbije.
S obzirom na razvoj događaja posljednjih dana, sljedeće neizbježno pitanje za Grbas odnosilo se na mogućnost povratka u Zadar.
– Za Zadar me vežu samo lijepe uspomene. Kada sam odlazila, rastali smo se u izuzetno prijateljskom i pozitivnom ozračju. Čak sam intenzivno razmišljala da karijeru završim u Zadru. Ne znam kako će se cijela ova situacija na kraju razviti, no odem li iz Lupe, Zadar mi je prva opcija – zaključila je Grbas dodavši i kako je već kontaktirala s trenericom Zadra Marijom Mazijom, no i da je posrijedi bio “samo prijateljski poziv”.
 


Dvije zadarske sezone


Iva Grbas je u Zadar sa sestrom Anitom došla 2007. godine iz šibenskih Vidika gdje je igrala u sezoni 2006./07. Prije toga Grbas je nastupala za matičnu Riječanku u A-2 ligi. Dres Zadra sestre su nosile u sezoni 2007./08. i 2008./09., a starija Iva ostavila je veliki trag. Uz Anu Vrsaljko i Inu Marin Iva Grbas je najveće pojačanje koje je Zadar doveo u posljednjih 10 godina. Iako joj pozicija centra nije najidealnija Grbas bi, dođe li kojim slučajem do njezinog povratka u Zadar, bila veliko pojačanje pod košem. Iz Zadra su Iva i Anita otišle u ljeto 2009., Iva u Ragusu, koja je tada igrala regionalnu ligu, a Anita u riječki Pleter (A-2 liga).