Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarski pjevači pjevaju u spomen na Tomislava Ivčića

19.10.2010. 22:00
Zadarski pjevači pjevaju u spomen na Tomislava Ivčića


Festival zabavne glazbe Zadar 2010. koji će se održati 12. i 13. studenoga u dvorani Krešimira Ćosića s početkom u 20 sati okupit će dvadeset i pet izvođača u prvoj natjecateljskoj večeri koja će biti večer dalmatinsko-mediteranskog glazbenog izričaja. U sklopu prve večeri održat će se i proglašenje pobjednika, kao i koncert najboljih zadarskih izvođača koji će izvoditi pjesme pokojnog Tomislava Ivčića njemu u spomen. Dvadeset i pet izvođača imat će i druga večer festivala koja će biti zabavnog i pop karaktera, a osim proglašenja pobjednika za tu skupinu, bit će održan i koncert Mile Hrnića, najavio je na novinskoj konferenciji jučer u zadarskoj Loži organizator festivala Damir Bucić iz agencije Amor.
– Sakupili smo, zaista zavidan broj izuzetno renomiranih pjevača koji su već ostvarili nekoliko uspješnih pjesama, no u svemu tome otvorili smo i mogućnost mnogim zadarskim izvođačima da se predstave, ne samo zadarskoj publici, već i javnosti širom Hrvatske. Kompletirali smo gotovo cijelu listu izvođača za prvu i drugu večer, s tim da smo ostavili nekoliko mjesta otvorenih za eventualnu popunu, pa ćemo tako odlučiti koga ćemo još dodati u dodatnih pet mjesta, pojasnio je Bucić.
Što se tiče pak prve večeri kada će se održati i koncert u spomen na Tomislava Ivčića, na pozornici će se izmijeniti brojni zadarski pjevači: Amenda Stošić, Mladen Grdović, Duško Lokin, Bepo Matešić, Zoran Jelenković, Boris Martinović, Duško Modrinić, Mladen Lokin i grupa Galeb, Ivan Dražović, Jet Set, klapa Kadena, Roko Pastuović, Rockatansky bend, Ivica Šimonić te David Ricov. Na kraju koncerta svi oni zajednički će zapjevati “Kalelargu”.
Par kojem će pripasti voditeljska palica tijekom dva dana festivala još nije poznat, a što se tiče televizijskog prijenosa Bucić je kazao kako pregovori s HRT-om još traju, no pristigla je i primamljiva ponuda s Nove TV. Sve podatke vezano za to Bucić će, dodao je, znati u ponedjeljak u podne kada će biti održana sljedeća ‘pressica’ u press centru sportskog centra Višnjik. Tada će biti poznati i detalji oko prodaje karata.
 


Tko dolazi na festival?


Na ovogodišnji Festival zabavne glazbe Zadar 2010. dolaze: Vinko Coce, Mladen Grdović, Bepo Matešić (u duetu s Davidom Ricovom), Saša Jakelić, Alen Vitasović, Mario Batifjaka (u pratnji kumpanije Tramuntana), Magazin, klapa Kampanel, Matko i Brane, Duško Lokin, Igor Cukrov, Ivica Sikirić Ićo, grupa Dalmatino, KUD Cambi, Teška industrija, Dražen Zečić, grupa Banana, klapa Iskon, Hari Rončević, Lidija Bačić, Antonija Šola i Petar Dragojević, Zoran Jelenković, Ivan Zak, Vajta, Leo, Lana Jurčević, Mladen Burnač, Saša Lozar, Max Hozić, Boris Martinović, Danijel Jurić, klapa Leut, Danijel Košta, klapa Zadarska lanterna, Zaratino bend, Tea Vidaić, Emil Šprljan, Atilio Orović, Tatiana Banđen, Barbara Pletikosić, Roko Pastuović, klapa Sol, Ivana Kovač.