Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Maslačak” u Pučkoj kuhinji

Autor: Irena Jurjević

19.10.2012. 22:00
“Maslačak” u Pučkoj kuhinji

Foto: Vedran SITNICA



Prošle godine djeca dječjeg vrtića “Maslačak”, skupa sa svojim tetama, u sklopu Dana kruha napravila su jesenski sajam na kojem su prodavala svoje proizvode, a prihodi su uplaćeni za djecu Konga


Nakon akcije učenika i profesora Pomorske škole, Dani kruha jučer su još jednom posjetili Pučku kuhinju „Sv. Vinko Paulski” Caritasa Zadarske nadbiskupije. Ovaj put za to su zaslužna djeca dječjeg vrtića “Maslačak” zajedno s njihovim tetama Anom Motl Demo, Suzanom Medanić i Fani Palekom.
Oni su se, naime, posjednjih dana dali u pravi posao u vrtičkoj kuhinji kako bi izradili brojne vrste kolača koje su potom uručili za potrebe korisnika Pučke kuhinje. A peklo se zaista svašta – od štrudli pa do kremastih kolača, ili onih hrskavih. Da bi sve to bilo prigodno i uručeno djeca su posebno ukrasila i kutije u kojima su slastice donesene. Također, u aktivnostima su sudjelovali i sami roditelji koji su se dali u opsežno pečenje kolača tako da slastica jučer uistinu nije manjkalo. 
Prošle godine djeca dječjeg vrtića “Maslačak”, skupa sa svojim tetama, u sklopu Dana kruha napravila su jesenski sajam na kojem su prodavala proizvode te su se prihodi od toga uplatili za djecu Konga. Ove godine, odlučili su se za Pučku kuhinju.
– Djeca su izrađivala male poklončiće, ali i sudjelovala u izradi kolaća. Tri dana smo ih pekli u vrtiću, a i roditelji su se aktivno dali u sudjelovanje. Naravno, nešto se i degustiralo, kazala je Ana Motl Demo .