Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vrtić poznat po “Tatamatijadi” i “Lavandomaniji”

Autor: Velimir Brkić

19.10.2012. 22:00
Vrtić poznat po “Tatamatijadi” i “Lavandomaniji”


Nastojimo biti što bolja dopuna obiteljskom odgoju, uz poticanje razvoja osobnosti svakog djeteta, njegovog samopouzdanja. Želimo pokazati kako igraonice, među njima i učenje engleskog jezika unutar redovnog programa mogu biti mjesto isprobavanja i razvijanja dječjih kreativnih mogućnosti, navodi ravnateljica Brzić


Dječji vrtić Biograd na Moru u ovoj pedagoškoj godini ima ukupno 178 djece u osam odgojno-obrazovnih skupina. Riječ je o dva vrtićka objekta, matični vrtić u Ulici Marina Držića u samom gradu i njegovo područno odjeljenje na Kosi Zapad, iznad Jadranske magistrale.
– Odgajatelji rade s pet mješovitih skupina koje okupljaju djecu od tri godine do polaska u školu i to u takozvanom primarnom 10-satnom boravku, pojasnila je ravnateljica Esma Brzić.
Vrtić njeguje obiteljski pristup djeci. Pored navedenih tu je još jaslična skupina koja također u 10-satnom boravku okuplja djecu od godine i pol starosti do tri godine, te poslijepodnevna skupina koja okuplja djecu u skraćenom programu od dva i pol sata dnevno.
– Uz obvezni odgojno-pedagoški program polaznici svih pet mješovitih skupina imaju i rano, integralno učenje engleskog jezika što je posebna pogodnost u našem vrtiću. Ovaj program provodimo uz pomoć Grada Biograda te je rano učenje engleskog jezika uključeno u cijenu boravka koja iznosi 700 kuna mjesečno, govori Brzić ističući kako mališani pokazuju doista veliko zanimanje za učenje engleskog.
Rano učenje jezika provodi se prvenstveno zahvaljujući vrsnim odgajateljicama, tetama Ani Došen, Nikolini Pandžić, Mariji Oštrić, Boženi Brčić i Nadi Smolić, koje su posebno educirane za taj dodatni rad.
– Nastojimo biti što bolja dopuna obiteljskom odgoju, uz poticanje razvoja osobnosti svakog djeteta, njegovog samopouzdanja. Želimo pokazati kako igraonice, među njima i učenje engleskog jezika unutar redovnog programa mogu biti mjesto isprobavanja i razvijanja dječjih kreativnih mogućnosti, ističe ravnateljica Brzić.
Posebne aktivnosti u vrtiću nisu rijetkost jer ima niz projekata koji su osmišljeni upravo u ovoj predškolskoj ustanovi. Jedna od njih je i manifestacija “Tatamatijada” te projekt pod nazivom “Lavandomanija”.
S ciljem očuvanja posebnosti i individualnosti, razvojem emocionalne i socijalne inteligencije razvijamo sposobnosti svakog pojedinca. Svakodnevno učimo djecu, ali i od djece kako biti siguran u sebe, sretan, hrabar i samostalan te uživati u igri, druženju i učenju, zaključila je Brzić.