Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šime Bajlo u 74. godini prošao 45 kilometara biciklom

19.10.2013. 22:00
Šime Bajlo u 74. godini prošao 45 kilometara biciklom


Cilj biciklijade bio je u kanjonu Paklenice, a tamo je sudionike dočekala i dobra spiza, kao i prijevoz autobusima prema Zadru po završetku događanja


U povodu dana Nacionalnog parka Paklenica u subotu ujutro s Obale kneza Branimira krenula je još jedna biciklijada Zadar-Paklenica. Start biciklijade bio je zakazan u deset sati, a njoj su se odazvali različiti rekreativci, i mlađi i stariji, njih oko pedesetak. 74-godišnji Šime Bajlo ponio je tako titulu najstarijeg među biciklistima koji su kroz nekoliko sati prešli zadanu dionicu od 45 kilometara.
Cilj biciklijade bio je u kanjonu Paklenice, a tamo je sudionike dočekala i dobra spiza, kao i prijevoz autobusima prema Zadru po završetku događanja.
Ovo je treća biciklijada Zadar Paklenica u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar i Nacionalnog parka Paklenica, a za bicikliste je u subotu osvanulo sunčano jutro i lijepo vrijeme koje ih je pratilo duž cijelog puta. Svima njima darovane su i prigodne majice kao i darovi za najmlađe i najstarije sudionike.
Na današnji dan 1949. godine Paklenica je proglašena nacionalnim parkom što je čini drugim najstarijim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Biciklijadom se promoviraju vrijednosti NP Paklenica, kretanje, zdrav život i očuvanje okoliša, pa je tako za sudionike na cilju uslijedilo i predavanje o ljepotama i posebnostima NP Paklenica.