Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadarskom prozom na “pjesnike”

Autor: Drago Bajković

19.11.2009. 23:00
Zadarskom prozom na “pjesnike”

Foto: Tomislav JERAK



Cilj nam je pokušati što dulje ne primiti zgoditak kako bi se kod njih pojačala nervoza, ali s druge strane i dati sve od sebe da zabijemo zgoditak s obzirom da mi ne znamo igrati na nul – kazao je Dalibor Zebić


Kako je to i uobičajeno dan prije utakmice, na Stanovima je održana konferencija za novinare. Prvoligaš sa Stanova danas s početkom u 16 sati gostuje u Kranjčevićevoj kod fenjeraša Zagreba. Tijekom petnaestodnevne stanke u prvenstvu Zadrani su odradili mini ciklus priprema pripremajući se za utakmicu koja je u javnosti izazvala dosta pozornosti i zbog toga jer je ovaj par još početkom tjedna blokiran na kladionicama. Tko će koga dematirati znat će se danas oko 18 sati.
– Tijekom ove stanke najprije smo se odmorili, a onda smo se kroz mini ciklus priprema pokušali što bolje pripremiti za ovu utakmicu sa Zagrebom. Vremenski uvjeti nam baš i nisu išli na ruku pa smo veći dio treninga odradili izvan travnjaka na Stanovima. Uz to nam se dogodila i tragična pogibija oca našeg igrača Josipa Bilavera što nas je također uzdrmalo – kazivao je trener Zadra Dalibor Zebić na početku jučerašnje konferencije za novinare.
– Poznato je da imamo problema s kartoniranim igračima koji nemaju pravo nastupa u Kranjčevićevoj, a na to su se nadovezale i neke ozljede i bolesti. Bez obzira na sve nedaće optimist sam uoči ovog gostovanja u Zagrebu. Činjenica je da na gostovanjima nismo igrali dobro niti kada smo bili kompletni. Možda ćemo u ovakvoj situaciji kada nam nedostaje dosta igrača biti bolji jer će oni koji dobiju priliku dati svoj maksimum. Optimizam temeljim i na činjenici da smo na posljednja dva gostovanja igrali dobro unatoč rezultatskom podbačaju. Valjda je došlo vrijeme da i mi donesemo pokoji bod sa strane.
Osvrnuo se Zebić i na današnje suparnike.
– Uvijek je teško igrati protiv fenjeraša jer oni u toj situaciji daju sve od sebe kako bi se maknuli s te pozicije. Ne treba sumnjati da će pokušati maksimalnim zalaganjem doći do pobjede nad nama. S druge strane zbog pozicije na kojoj se nalaze postoji i velika nervoza kod njih koju moramo iskoristiti. Cilj nam je pokušati što dulje ne primiti zgoditak kako bi se kod njih pojačala nervoza, ali s druge strane i dati sve od sebe da zabijemo zgoditak s obzirom da mi ne znamo igrati na nulu. Igrat ćemo s dvije špice i kao što sam rekao dat ćemo sve od sebe kako bi se iz metropole vratili s pokojim bodom. Razlog više je što nas nakon ovog gostovanja očekuje još jedno u Vinkovcima, a nakon toga Hajduk na Stanovima.
Zadrov strateg se nakon toga osvrnuo na sastav koji bi trebao istrčati u Kranjčevićevoj.
– Ježina, Ćurjurić i Mršić nemaju pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Uz to Alimanović je bolestan i neće moći igrati u Kranjčevićevoj. Jozinović je nakon dužeg izbivanja zbog ozljede odigrao dvije utakmice za mladu reprezentaciju i osjeća veliki umor. Vidjet ćemo hoćemo li riskirati s njegovim nastupom, u svakom slučaju on će nas dočekati u Zagrebu. Imamo taj problem s lijevim bokom na kojem će najvjerojatnije zaigrati jedan od stopera i to Puljić. Milin će na libera, a do njega će Skočibušić. Bilavera također neće biti zbog tragedije koja mu se dogodila, a na tu stranu će Maruna. Vidjet ćemo tko će zaigrati u sredini, a također i koja će dvojica napadača istrčati u početnoj jedanaestorici. Cilj nam je ostati neporažen u Kranjčevićevoj – kazao je na kraju svog izlaganja Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Milin, Skočibušić, Jonjić, Puljić, Surać, Mitrović, Jerbić, Maruna, Santini (Šaranović), Terkeš.


 BAJLO: NA ŠIBENSKI NAČIN DEMANTIRATI NAKLAPANJA




Na novinarski upit što misli o tome da je početkom tjedna na kladionicama blokiran par Zagreb – Zadar odgovorio je sportski direktor Josip Bajlo.
– Ovo nije ni prvi ni posljednji par koji je blokiran na kladionicama. Sjetimo se utakmice Zagreb – Šibenik kada se naveliko govorilo o tome da će Šibenčani pustiti Zagrebu, pa je na kraju prvoligaš sa Šubićevca slavio u Kranjčevićevoj. Taj par je također bio blokiran na kladionicama. Reći ću samo da nam je cilj ponoviti ono što je učinio Šibenik i na taj način demantirati bilo kakve priče i naklapanja – kazao je Bajlo.