Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Derbi pa Euroliga

19.11.2010. 23:00
Derbi pa Euroliga


U idućih sedam dana kuglači Zadra odigrat će veliki derbi hrvatskog kuglanja protiv Zaprešića i dvoboj prvog kola Eurolige protiv francuskog Strasbourga, nimalo bezazlene momčadi
Sve ono što se do sad događalo bilo je zaista impresivno. Drugo mjesto na Svjetskom kupu i osam uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu. No oni veliki izazovi tek slijede. Naime, u idućih desetak dana kuglači Zadra odigrat će veliki derbi hrvatskog kuglanja i dvoboj prvog kola Eurolige protiv francuskog Strasbourga, nimalo bezazlene momčadi.
Danas u 15 sati kuglači trenera Šime Mijolovića će dočekati sastav Zaprešića, uz Zadrane, objektivno najjači tim Prve kuglačke lige. Zaprešić je nešto lošije krenuo u sezonu, doživio jedan poraz, no nakon toga se ustalio u formi, krenuo s pobjedama i sada u velikom naletu igrači Zaprešića predvođeni bivšim “Zadraninom” Damirom Fučkarom očekuju ovaj derbi. No on ipak nešto više znači gostima, budući da Zadar već ima pobjedu više. Ali, s druge strane, eventualni poraz bi ova dva suparnika izjednačio na ljestvici, a Zaprešiću dao prednost budući da će u drugom dijelu prvenstva Zadar morati ići u goste tom protivniku. Olakotna okolnost za zadarske kuglače je što imaju nešto lakši raspored.
Europska liga, s druge strane, natjecanje je koje ne dopušta krivi korak. Imat će Zadrani nešto lakši raspored nego prošlih sezona budući da su ostvarili odličan rezultat na Svjetskom kupu. No Strasbourg nije bezazlen protivnik. Francuzi su redovito nalaze na velikim natjecanjima, a na Svjetskom kupu su osvojili sedmo mjesto, što je sasvim zavidan rezultat. Ipak, Zadrani su u tom dvoboju veliki favoriti i u prvoj utakmici koju igraju kod kuće morat će tražiti što viši rezultat, koji bi im jamčio nešto lakši uzvrat. No forma koju Zadrani pokazuju ove sezone jamči da imaju kvalitetu i sigurnost da na odgovarajući način krenu u Euroligu.
Parovi 9. kola: Zadar – Zaprešić, Konikom Osijek – Zanatlija, Velebit – Radnik, Novska – Rijeka, Željezničar – Poštar, Grmoščica – Kandit Premijer.