Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Festival se seli na pozornicu ispred crkve Sv. Donata

19.11.2010. 23:00
Festival se seli na pozornicu ispred crkve Sv. Donata


Sljedeći Festival zabavne glazbe Zadar 2011. održat će se na ljeto, točnije u drugoj polovici srpnja i trajat će tri dana, najavio je organizator Damir Bucić na novinskoj konferenciji održanoj jučer u Gradskoj loži.
Bucić je rezimirao i svoj prvi festival kazavši kako je organizatorski i glazbeno napravljen pozitivan i kvalitetan festival, te kako će se neke njegove pjesme dugo vrtjeti na radio postajama:
– Posjet publike je malo izostao, pet godina stanke nosi svoje, a poklopili su se i neki drugi segmenti poput otvaranja Supernove, kao i cijena karte. No, nema razloga za nezadovoljstvo. Za sljedeću godinu cilj nam je dići kvalitetu festivala barem za deset do petnaest posto, pogotovo što se tiče kvalitete festivala. Ovaj put sve je išlo u vrlo kratkom roku, no zato za sljedeću godinu otvaramo natječaj za skladbe već od 15. prosinca.
Također, promijenjeno je i mjesto održavanja festivala, pa će se tako, umjesto na Višnjiku, pozornica postaviti ispred crkve Sv. Donata na otvorenoj pozornici, a na njoj će biti i veći prateći orkestar. U slučaju kiše prilagodit će se uvjetima s natkrivanjem pozornice. No Višnjik ipak neće biti opcija:
– Kao organizator mogu reći da se bojim ŠC Višnjik zbog lošeg odaziva, pojasnio je Bucić, te obećao kako će, za razliku od ovogodišnje visoke cijene karte, ona za sljedeći festival biti manja i neće prelaziti trideset kuna. Što se tiče samih gubitaka, minus iznosi oko tristo tisuća kuna. Cjelokupni troškovi festivala iznose oko osamsto tisuća kuna, a za ovogodišnji festival nisu tražili potporu Grada Zadra i Zadarske županije, jer se radi o prvom festivalu u njegovoj organizaciji:
– Čovjek ipak treba prvo napraviti neke glazbene rezultate da bi se mogao obratiti Gradu ili Županiji. Očekivati bilo kakvu financijsku potporu na početku na neviđeno je apsurdno. Prvo treba ostvariti nekakav rezultat, kao što smo mi sada i napravili, pa ćemo tako za iduću godinu zamoliti da nam pomognu, naravno ukoliko to bude moguće, zaključio je Bucić.
Više o samim pobjednicima i njihovim nagradama rekla je predsjednica ovogodišnjeg stručnog žirija festivala:
– Festival zabavne glazbe Zadar je ove godine predstavio dobre pjesme, kao i poznata ali i manje poznata imena. Žiri je imao težak zadatak, no meni će biti čast ponovno biti članica žirija, najavila je ponovno svoj angažman Renata Peroš.