Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Noć šampiona okuplja zvijezde boksa, K-1 i ultimate fighta

19.11.2010. 23:00
Noć šampiona okuplja zvijezde boksa, K-1 i ultimate fighta


Dvorana Jazine sljedeće će subote (27. studenog) ugostiti jednu od najvećih borilačkih priredbi održanih u Zadru. U “Noći šampiona” ljubitelji borilačkih vještina imat će priliku uživati u sedam borbi profesionalnog boksa, dvije u ultimate fightu te jednoj u K-1 disciplini, a zadarskoj će se publici, između ostalih, predstaviti i domaći profesionalni boksači Marino Goleš i Ivan Jukić, te borci u “tvrdim” disciplinama: Ante Verunica (kick-box), Ivan Brkljača (MMA) i Toni Sikirić (MMA) – istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su riječ imale zvijezde domaće borilačke scene, njihovi treneri i predstavnik Bandog Productionasa, organizatora manifestacije.
– Po mom mišljenju radi se o najjačoj borilačkoj priredbi ikad održanoj u Zadru. A ako je suditi po imenima, možda i u Hrvatskoj. Nastupit će Francesco Passante koji je dvostruki svjetski prvak, Marino Goleš, nositelj internacionalnog WBF i WPBO pojasa, Predrag Radošević, juniorski svjetski prvak u najcjenjenijoj WBC federaciji i s 21-0 skorom, te Ante Verunica kao najbolji zadarski kick-boxer. Ivan Jukić medije je upoznao s nekim od atraktivnijih imena subotnjeg spektakla, a potom se osvrnuo i na dvije borbe večeri:
– Marino Goleš će se ogledati sa Sevdailom Sherifijem, čovjekom koji je prije par dana uzeo EBF europsku titulu, a ja protiv Uwe Tritschlera, iskusnog i kvalitetnog njemačkog borca. Smatram da će ovi, kao i mečevi naših Sikirića i Brkljače, biti jamstvo odličnoj priredbi, apostrofirao je Jukić.
U ime Bandog Productionasa Robert Modrić govorio je o preostalim borbama, odnosno o tehničkim pojedinostima Noći šampiona.
– Želeći priredbu učiniti što atraktivnijom domaćoj publici, na Noć šampiona odlučili smo pozvati trenutačno najbolje zadarske borce u ultimate fightu i Thai boksu. Tako ćemo gledati sjajne Ivana Brkljaču i Tonija Sikirića, tj. Antu Verunicu koji je, smatram, u Thai boksu ne samo najbolji u Zadru, već i jedan od najboljih u Hrvatskoj. Konkretnije informacije o njihovim protivnicima saznat ćemo sljedeći tjedan kada će biti organizirana još jedna konferencija za medije. Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti u pretprodaji u fitness centru Omnia po cijeni od 50, 70 i 100 kuna, odnosno sljedeće subote u dvorani Jazine. Prve borbe na rasporedu su u 19 sati, a karte će se na dan priredbe prodavati od 15 sati.